Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Alihankintakonepajan vaivaton valaistusuudistus tyytyväisyystakuulla

Yli 70 vuotta Tampereella toiminut Nomet Oy on maailmanluokan kumppani metalliteollisuuden alalla. Tekemisen keskiössä on liiketoiminnallisen lisäarvon tuottaminen asiakkaille huippulaadulla. Samasta syystä johtuen Nomet päätti uudistaa sisävalaistuksensa GreenCare-palvelumallilla. Lopputuloksena syntyi avaimet käteen -valaistus helposti ja merkittäviä hyötyjä tuoden.

Ikääntynyt valaistus kuvasi parhaiten Nometin tilannetta ennen uudistusta. 400 watin suurpainenatriumvalaisimien riittämätön valaistusteho aiheutti piha-alueella liikkuville raskaille ajoneuvoille haasteita sekä lastaus- että purkuvaiheessa. Neljä hallia käsittävissä sisätiloissa suurin haaste oli puolestaan valaistuksen epätasaisuus. Standardin alle jäänyt valaistuksen värintoisto haittasi havainnointikykyä aiheuttaen virheitä ja vähentäen työturvallisuutta tiloissa. Epäluotettavasti toimineet valaisimet vaativat lisäksi paljon huolto- ja korjaustoimia.

Kaikin puolin esimerkillisesti sujunut valaistuksen uudistusprojekti toi huomattavan muutoksen entiseen. Erinomainen valaistus ja huomattavat säästöt, tiivistävät nyt ensikommentit uudesta. Aiemmin Nometin sisätiloissa paloi valot päällä 18 tuntia päivässä, eikä valaistusta voitu ollenkaan ohjata. Ensisijaisena tavoitteena Nometin valaistusuudistuksella oli saada lisää valotehoa sisätilojen lattiapinnalle, ulkoalueen logistiikkatarpeisiin sekä samalla myös energiansäästöä. ENCELIUM-järjestelmän ja liiketunnistimien avulla valaistusta ja valaisinryhmiä voidaan ohjata nyt halutulla tavalla.

”Suurin fiksuus uudessa valaistuksessa on kulkutunnistimiin perustuva ohjaus ja sen luoma turvallisuus. Nyt ei tarvitse etsiä valokatkaisijoita pimeässä, kun automatiikka huolehtii valojen syttymisestä ja sammumisesta ihmisten liikkumisten mukaan.”

Tero Tuulentie, kunnossapitopäällikkö, Nomet Oy

Ero vanhaan on ollut merkittävä. Uuden valaistuksen myötä toimimattomaan valaistukseen liittyvät häiriöt ovat loppuneet kerrasta. Nykyaikaisen LED-valaistuksen tuottama luonnollinen valon väri ja energiatehokkuus ovat viilentäneet myös tilauksista kuumina käyviä konepajatiloja. Hankitun nykyaikaisen älykkään valaistuksen lisäksi Nometilla ollaan erityisen tyytyväisiä esimerkillisen hyvin sujuneeseen yhteistyöhön. Teknisen alan ammattilaiset ovat hyvin vakuuttuneita Greenledin osaamisen tasosta.

”Tarjousvaiheessa Greenled erottautui todella positiivisesti. Valaistuksen säädettävyys ja käytetty tekniikka oli yksi valintakriteeri. Omaa luokkaansa oleva osaaminen vahvisti meidät valinnasta. Hyvä esimerkki on tarjouksen mukana saamamme laskennallinen arvio uuden sisävalaistuksen tuottamasta säästöstä sekä mahdollisuus seurata tätä aidosti uudistuksen myötä. ISO-järjestelmän omaavalle yritykselle tällaisella suunnitelmallisuudella ja ennakoitavuudella on iso merkitys ollaksemme edelläkävijänä mukana kehityksessä.”

Olli Lindström, Nomet Oy

Sisätilojen osalta hankinta toteutettiin GreenCare-palvelumallilla. Pääomia sitovan investoinnin sijaan lopputuloksena oli nykyaikainen valaistus kohtuullisella kuukausimaksulla. Asiakkaalle vaivaton palvelumalli tarkoittaa samalla, että yksi yhteistyökumppani vastaa valaistuksen toteutuksesta, ylläpidosta ja huollosta.

“Meidän spesialiteetti ei ole valaistus, vaan liiketoimintahyödyn tuottaminen asiakkaillemme korkealuokkaisilla konepajapalveluilla. GreenCare- palvelumalli vapauttaa meidät keskittymään tähän ja käyttämään rahaa liiketoiminnan kannalta tärkeämpiin asioihin. Greenledin valaisimet hyvällä rahoituksella ja monipuolisella takuulla oli tietoinen valinta. Takuun avulla varmistamme, että laskennalliset säästöt myös saavutetaan.”

Jyrki Tiira, toimitusjohtaja, Nomet Oy

Energiansäästö, työturvallisuus, tehokkuus ja viihtyvyys korostuvat Nometin ulkovalaistuksessa

Kuva: Rahti puretaan trukeilla ja hyllytetään piha-alueella. Energiansäästö, työturvallisuus, tehokkuus ja viihtyvyys korostuvat myös Nometin ulkovalaistuksessa.

Nykyaikainen teknologia ja älykäs valaistuksen ohjaus ovat osoittaneet jo tehonsa. Esimerkiksi energia- ja huoltokustannusten säästöt ovat itsessään huikeat, lähes 60 % aiempiin suurpainenatriumvalaisimiin verrattuna. Palveluun sisältyvät valomäärä-, energiansäästö- ja ympäristönsäästötakuut eivät hyödytä pelkästään nometilaisia, vaan tuottavat laajemmin hyvää ympäristölleen.

Projektin lopputulokseen ovat tyytyväisiä sekä Nometin että Greenledin ammattilaiset. Toteutus onnistui luvatusti sekä huomaamattomasti nopealla aikataululla, ilman häiriöitä Nometin päivittäiseen toimintaan ja asiakkaan tarpeet huomioiden. Molemminpuolinen nappisuoritus kuvaakin hyvin tuntemuksia nyt muutaman kuukauden käyttökokemuksen jälkeen.

GreenCare-palvelumallin hyödyt Nometille:

  • Älykäs ja ympäristöystävällinen valaistusratkaisu ilman investointitarvetta
  • Parempi työturvallisuus, tehokkuus ja viihtyvyys
  • Säästöt energia- sekä ylläpito- ja huoltokuluissa
  • Pääoman vapautuminen liiketoiminnan kannalta tärkeisiin asioihin

60%

ENERGIANSÄÄSTÖT

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.