Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

laadukas teollisuusvalaistus lisää tuottavuutta & hyvinvointia

Teollisuusvalaistuksella on suora yhteys tuottavuuden kasvuun sekä virheiden ja tapaturmien vähenemiseen. Asia ei ole vähäpätöinen, sillä parempi tuottavuus, henkilöstön hyvinvointi ja virheettömyys muuttuvat suoraan rahaksi – nopeammin kuin missään muualla.

Teollisuudessa valoa on oltava riittävästi, vaikka tilat ovat suuria ja kiusaus säästää kustannuksissa on suuri. Vaativissa ympäristöissä valaistukselta vaaditaan paitsi tehoa, myös kestävyyttä.

hyvä teollisuusvalaistus:

Parantaa työturvallisuutta. Liian vähäinen valon määrä on yksi suurimmista syistä tapaturmiin. Turvallinen teollisuusvalaistus syttyy nopeasti, valaisee tehokkaasti ja kestää vaikeat olosuhteet. Teollisuuden valaistussuunnittelussa ja asennuksessa vaaditaan usein erityistä luovuutta, sillä vaikeakulkuiset paikat ja sokkeloiset tilat asettavat haasteita valon pääsylle.

Lisää hyvinvointia. Ihmisen tulisi saada hyvin runsaasti valoa aamuisin ennen kello 12. Silmälle tulevan valon määrän pitäisi olla vähintään 400 luksia 4000 kelvinin värilämpötilassa. Vuorokausirytmiä tukeva valaistus huomioi myös valon ei-visuaaliset vaikutukset eli terveysvaikutukset liittyen muun muassa vireystasoon, suorituskykyyn ja terveydentilaan.

Valaisee riittävästi. Varastojen, tuotantolinjojen ja tarkkaa työtä vaativien kokoonpanotilojen valotasoille on määritelty standardit, joiden minimiarvoista ei kannata tinkiä. Laadukkaassa teollisuusvalaistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota myös häikäisemättömyyteen.

On kustannustehokas. Teollisuustiloissa yhdestä valaisinpisteestä halutaan tyypillisesti saada mahdollisimman paljon valoa. Tarve energiansäästölle korostuu isoissa halleissa, jotka syövät muutenkin paljon sähköä. Säädettävä LED-valaistus on energiatehokas ratkaisu, joka optimoi valotasot automaattisesti tilojen käytön mukaan.

Soveltuu ympäristöön. Teollisuustiloja on joka lähtöön. Yhdessä käsitellään pölyävää rakennusmateriaalia, toisessa elintarvikkeita. Likainen tila ja puhdas tila valaistaan erilaisilla, näihin tiloihin soveltuvilla teollisuusvalaisimilla. Näin saadaan kustannustehokas ja järkevä valaistus, joka kestää myös käytetyt puhdistusaineet ja -metodit.

älykäs valaistuksen ohjaus huomioi tilojen käytön

Teollisuuskiinteistöissä on toiminnoiltaan ja käyttöasteeltaan erilaisia tiloja. Valaistuksen ohjauksen avulla valot palavat oikealla teholla vain siellä, missä tarvitaan. Automatisointi tuo valaistuksen hallintaan paitsi helppoutta, myös merkittäviä lisäsäästöjä.

Varastoissa käyttöasteet ovat yleensä pienet, jolloin läsnäolo-ohjauksella vältetään turhaa valaistusta ja säästetään näin energiakuluissa. Tuotantotiloissa taas voidaan toteuttaa tehtäväkohtaista ohjausta, joka pudottaa valotasot automaattisesti esimerkiksi taukojen ajaksi. Automatisoiduissa tuotantotiloissa pärjätään hämärässä, sillä robotit eivät tarvitse valoa.

Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä avaa kiinteistön ylläpitäjälle näkymän tilojen käyttöasteeseen, valaistuksen energiankäyttöön sekä mahdollisiin huoltotarpeisiin. Tulevaisuudessa valaistuksen ohjauksen avulla voidaan keskustella älykkäiden sähköverkkojen kanssa ja vastata kysynnän jouston haasteisiin.

pitkän elinkaaren VALAISTUSratkaisu TEOLLISUUSTILOIHIN

Greenledin kotimaiset, pitkän elinkaaren tuotteet takaavat teollisuustiloihisi työturvallisuutta ja viihtyvyyttä parantavan valaistuksen. Huoleton avaimet käteen -palvelumme kattaa koko valaistusratkaisun suunnittelusta asennukseen.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.