Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Aluevalaistus Luo turvallisen ja viihtyisän elinympäristön

Aluevalaistuksen suunnittelussa huomioidaan valaisimien sijoittelu, erilaisten toimintojen korostaminen sekä alueen käyttötarkoitus. Käyttötarkoitukseen soveltuvalla valaistuksella saadaan energiatehokas ja pitkäikäinen ratkaisu, joka luo ympäristöön turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Valaistukseen liitettävällä ohjauksella valaistustilanteita voidaan mukauttaa eri käyttötarkoituksiin sopiviksi, ja samalla valaisimien elinikä pitenee.

Aluevalaistuksessa tärkeässä roolissa on valaistuksen häikäisemättömyys. Laadukkaalla LED-valaistuksella luodaan hyvät olosuhteet videovalvonnalle ja ehkäistään ilkivaltaa eri alueilla. Puistoalueet, pysäköintialueet ja kulkuväylät vaativat kaikki omanlaisensa aluevalaistusratkaisut. Samoin julkisivut, sisäänkäynnit ja katokset.

ALUEVALAISTUS ERI TARPEISIIN

Puistoalueet. Valaistus vaikuttaa puiston ilmapiiriin ja houkuttelevuuteen. Huolella suunniteltu valaistus parantaa koko alueen ilmettä ja luo turvallisuutta puistoalueelle. Puistojen valaisussa pyritään luomaan harmoninen tunne ja korostetaan erilaisia objekteja.

Pysäköintialueet. Pysäköintialueiden valaistuksen tavoitteena on luoda
turvallinen toimintaympäristö, jossa liikkuminen on miellyttävää kellon ympäri. Yleisten vaatimusten mukaisesti valaistut pysäköintialueet ovat turvallisia ja miellyttäviä alueella liikkuville, niin jalankulkijoille kuin autoilijoillekin. Pysäköintialueen valaistusvaatimuksiin vaikuttaa muun muassa käyttäjämäärä sekä alueen sijainti.

Kulkuväylät. Kulkuväylien valaistuksella varmistetaan kulkijoiden näkyminen ja näkeminen pimeään ja hämärään aikaan. Kulkuväyliä on sekä puistoissa että piha-alueilla, joissa molemmissa on tärkeää huomioida jalankulkijat. Kulkuväylien hyvällä valaistuksella osoitetaan liikkumisreitit paikasta toiseen turvallisesti ja miellyttävästi.

Julkisivut, sisäänkäynnit ja katokset. Valaistus vaikuttaa merkittävästi siihen, millainen kokonaisvaikutelma rakennuksesta syntyy. Huolella suunniteltu valaistus tuo julkisivun hyvin esiin ja antaa sille viimeistellyn ilmeen – pääovet erottuvat selkeästi ympäristöstä, ja valaistu sisäänkäynti toivottaa ihmiset tervetulleeksi. Katosten valaisulla voidaan myös estää ilkivaltaa ja ohjata kulkijaa löytämään esimerkiksi kulkuvälineensä.

LAADUKAS KOTIMAINEN ALUEVALAISTUS

Kotimaiset Greenled-valaisimet ovat pitkän elinkaaren tuotteita, jotka mukautuvat moniin eri tarpeisiin ja erilaisiin käyttöympäristöihin.

Kysy lisää aluevalaistusratkaisuista Greenledin asiantuntijoilta. Autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun alueen valaisuun.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.