Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

myymälävalaistus on keskeinen osa asiakaskokemusta

Valaistuksen merkitys korostuu kaikessa kaupankäynnissä. Hyvin suunniteltu myymälävalaistus poistaa myynnin esteet ja ennen kaikkea houkuttaa ostamaan. Tuotteet käyvät paremmin kaupaksi, kun asiakas näkee ne oikeassa valossa.

Myyvä valaistus. Kun tuotteet näyttävät hyvältä ja etikettien tekstit on helppo lukea, on myös ostaminen helppoa. Myymälän laadukas valaistus toistaa värit hyvin ja saa tuotteet näyttämään houkuttelevilta.

Oikea optiikka. Myymälässä valoa tarvitaan enemmän hyllyillä kuin käytävillä. Suunnittelussa kiinnitetään siksi erityistä huomiota pystypintojen valaisuun. Oikeilla optiikkavalinnoilla pystypintojen valaistusteho paranee merkittävästi.

Energiatehokas toteutus. Tehokkaat LED-myymälävalaisimet yhdistettynä älykkääseen valaistuksen ohjaukseen tuottavat parhaimmillaan 70–85 % energiansäästöt verrattuna perinteiseen valaistukseen.

Älykkyydellä lisää kaupallisuutta

Onnistunut myymälävalaistus alkaa jo ulkoa. Hyvin valaistuihin tiloihin on mukava astella, sisääntulo on houkutteleva ja kontrasti päivänvaloon sopivassa suhteessa.

Sisällä myymälässä älykäs valaistus kannustaa ostoon. Valaistuksessa voidaan käyttää esimerkiksi logaritmista säätöä, jolloin asiakkaan tullessa hyllyvälille tai myyntialueelle valaistuksen teho nousee. Näin tuotteet tulevat esiin ja asiakkaan kokemus paranee.

Valaistus voi myös ohjata ostokäyttäytymistä. Valaistuksen teholla, optiikkavalinnoilla ja älykkäällä ohjauksella vaikutetaan siihen, mihin asiakkaan halutaan siirtyvän seuraavaksi ja mihin tuotteisiin hänen halutaan kiinnittävän huomiota.

Ohjauksella enemmän säästöjä

Myymäläkiinteistöissä on liikettä lähes kaikkina vuorokauden aikoina. Toiminnot kuitenkin vaihtelevat, eikä koko tilaa kannata valaista täydellä teholla kaiken aikaa.

Valaistuksen määrää optimoidaan usein päivänvalotunnistusta, liiketunnistusta sekä aikaohjausta hyödyntäen. Myymälässä valaistuksen teho voi säätyä automaattisesti sen mukaan, onko liiketila avoinna vai onko käynnissä esimerkiksi hyllytys tai siivous. Kiinteistön muissa osissa taas huolehditaan, että valaistus on päällä vain silloin, kun sitä tarvitaan.

Älykäs valaistus antaa tärkeää tietoa kiinteistön hallinnoijalle. Se voi avata näkymän tilojen käyttöasteeseen ja kertoa valaistuksen huoltotarpeista. Älykkään järjestelmän avulla voidaan myös integroitua kiinteistöautomaatioon sekä hallinnoida useiden myymälöiden valaistusta etänä.

Pitkäaikainen ja huoleton myymälävalaistus

Greenled tarjoaa tehokkaat, myyntiä edistävät valaistusratkaisut kaikkiin kaupan kohteisiin päivittäistavarakaupasta erikoismyymälöihin. Huoleton avaimet käteen -konseptimme takaa laadukkaan kokonaisuuden valaistussuunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon.

Houkuttele asiakkaita kauppaasi, korosta tuotteita, kannusta ostoon, luo tunnelma. Älykäs LED-valaistus joustaa ja mukautuu kaupan tarpeisiin.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijallemme.