Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

MODERNI LOGISTIIKKAVALAISTUS TEHOSTAA VARASTOTOIMINTOJA

Nykypäivän liiketoiminnassa logistiikan merkitys kasvaa koko ajan. Tuotteiden ja palveluiden määrä kasvaa, välimatkat pitenevät, toimitusajat lyhenevät ja entistä useammat tuotteet vaativat kylmäsäilytystä.

Logistiikkatilat ovat kuutiomääriltään suuria, eikä päivänvaloa ole usein lainkaan saatavilla. Tyypillisesti valot palavat jatkuvasti täydellä teholla koko kiinteistössä kuluttaen näin valtavan määrän energiaa.

Älykkäästi ohjattu valaistus tuo logistiikkakiinteistöihin paljon hyötyjä. Hyvin suunniteltu valaistus paitsi säästää energiaa, myös edistää työntekijöiden tuottavuutta ja työssä viihtymistä, parantaa työturvallisuutta sekä auttaa välttämään virheitä.

MIKÄ ON TÄRKEÄÄ LOGISTIIKKAVALAISTUKSESSA?

Riittävä valon määrä. Korkeissa logistiikkahalleissa vaaditaan tehokkaat valaisimet, joilla saadaan tuotettua riittävä valon määrä ylimmiltä hyllyriveiltä aina lattiaan saakka. Olennaista on valaisimien optiikka, jonka tulee olla kapeisiin hyllyväleihin soveltuva. Oikea optiikka valaisee hyvin hyllyjen pystypinnat, jolloin kyltit ja lavamerkinnät näkyvät tarkasti ja tavaraa voidaan laskea ja nostaa turvallisesti.

Valon tasaisuus. Korkeiden luximäärien ohella tärkeää on valon tasaisuus, jolle on annettu valaistusstandardissa minimiarvot. Standardit ovat kuitenkin vain minimiarvoja, jotka kannattaa pyrkiä ylittämään. Valon tasaisuus on olennaista sekä työturvallisuuden että tarkkuuden kannalta, sillä varjot rasittavat silmiä ja vaikeuttavat näkemistä. Työskentelyalueelle ei saisi syntyä silmälle erottuvia, pimeämpiä alueita.

Häikäisemättömyys. Hyvä logistiikkavalaistus ei häikäise, vaikka katse osuisi kattoon. Logistiikassa kyse on usein juuri tästä, kun trukinkuljettajat nostavat lavoja korkealle. Pahimmillaan häikäisyä aiheuttava valaistus johtaa työtapaturmiin ja vähimmilläänkin se vaikuttaa työmukavuuteen. Logistiikkahalleihin soveltuvissa valaisimissa on kiinnitetty erityistä huomiota häikäisyn estoon.

Älykäs valaistuksen ohjaus. Halleissa osa hyllykäytävistä on aina tyhjillään, joten valaistuksessa kannattaa hyödyntää hyllyvälikohtaisia tunnistimia. Älykäs valaistuksen ohjaus pitää käytävillä ylläpitovalon, kunnes valo kirkastuu automaattisesti käytävään saavuttaessa. Älykäs valaistuksen ohjaus tuo logistiikkahalleihin jopa 80–90 % energiansäästöt, käyttömukavuus paranee ja samalla valaisimien elinkaari pitenee.

Ihmiskeskeisyys. Valaistusuudistuksen tärkein vaikutus saavutetaan niillä hyödyillä, joita uusi valaistus tuo ihmisten hyvinvoinnille. Riittävä valon määrä ja oikea värilämpötila paitsi parantavat työturvallisuutta, myös auttavat ylläpitämään ihmisten luontaista vuorokausirytmiä ja vireystilaa. Hyvä valaistus vähentää siksi virheitä sekä parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta.

OTA AVUKSESI LUOTETTAVA KUMPPANI

Logistiikkatilojen hyvin suunniteltu valaistus parantaa tuottavuutta, vähentää virheitä ja tapaturmia sekä säästää merkittävän määrän energiaa.

Greenledistä saat logistiikkavalaistukseen kumppanin, jonka asiantuntemukseen ja työn jälkeen voit luottaa. Tutustu logistiikan referensseihimme tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.