Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

75% enegriansäästö valaistuksen uusimisella

ThyssenKrupp toimii myös Suomessa. 150 000 henkeä työllistävän konsernin Jämsänkosken yksikkö palvelee asiakkaita koko Skandinavian alueella. Se tuottaa materiaaleja muun muassa lentokone- ja puolustusvälineteollisuudelle. Tuotannon laatuvaatimukset ovat kovat – sertifioitu laatujärjestelmä asettaa mittarit, joilla varmistetaan toimitusten virheettömyys.

Tarpeenmukainen valaistus eri tuotantotiloissa on välttämätön edellytys laadukkaalle teolliselle toiminnalle. Jämsänkoskella vanhat loisteputki- ja elohopeavalaisimet olivat elinkaarensa päässä, ja oli aika siirtyä valaistuksen nykyaikaan. Greenledin valaistusasiantuntija Erto Ollila arvioi, että paras ratkaisu saataisiin tehokkailla led-teollisuusvaloilla ja säätämällä valaistusvoimakkuutta eri tiloissa dali-ohjauksella ja liiketunnistimilla.

Jämsänkoskelle asennetulla ratkaisulla saavutettiin 75 prosentin energiansäästö. Rahallisesti tämä tarkoitti yhdessä alentuneiden huoltokulujen kanssa yli 30 000 euron vuotuisia säästöjä. Ratkaisulla saatiin aikaiseksi selvästi aiempaa parempi valaistustaso työskentelyalueilla. Lisäksi toimitukseen kuului kokonaan uusi valaistus sellaisille alueille, joilta se oli aiemmin puuttunut kokonaan.

Hyllyalueen valaistusvoimakkuuden säätö poikkeaa työtiloista siten, että säädetyn viiveajan jälkeen valaistus himmenee halutulle ylläpitotasolle. Lisäksi tunnistimet ottavat huomioon ikkunoista tulevan päivänvalon.

75%

energiansäästöt

Vuotuiset säästöt: yli 30 000 euroa

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.