Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

energiatehokkuutta ja työturvallisuutta Älykkäällä VALAISTUKSELLA

Peikko Group on  johtava betoniliitosten ja liittopalkkien valmistaja, jolla on tuotantoa yhdeksässä maassa ja jonka palveluksessa on maailmanlaajuisesti 1500 työntekijää. Yhtiö on sitoutunut eettisesti kestävään liiketoimintaan, ja sen toiminnan kulmakiviä on muun muassa laatu ja ympäristön huomioiminen.

Peikon tuotantotilojen valaistus Lahdessa vaati uusimista. Tuotanto- ja varastotilojen loisteputkilamput, suurpainenatrium- ja monimetalli- sekä elohopeavalaisimet olivat tulleet tiensä päähän, ja uutta ratkaisua kaivattiin. Uuden järjestelmän tavoitteita olivat energiansäästö, huollon tarpeen pieneneminen ja parempi valaistuksen laatu. Muutostarpeet kuvattiin sähkösuunnittelijalta tilattuun valaistussuunnitelmaan, johon perustuen laadittiin tarjouspyyntöasiakirjat. Ne lähetettiin kahdeksalle eri toimittajalle. Valituksi tuli Greenled Oy. Se toteutti uuden järjestelmän avaimet käteen -toimituksena, jossa kaikki vanhat valaisimet korvattiin Greenledin Sigma 117 W -valaisimilla ja DALI-pohjaisella ENCELIUM™ -ohjausjärjestelmällä liiketunnistimineen.

Mitä uudistuksella saavutettiin?

Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila on tyytyväinen projektin läpivientiin. ”Valaistuksen toimitus hoidettiin täsmälleen sovitussa aikataulussa tuotantoa häiritsemättä”, Rusila kertoo. ”Tänä vuonna tuotannon fokus on ollut työturvallisuudessa ja 5S:ssä. Uusi led-valaistus on tukenut molempia vahvasti.”

Kiinteistö, johon uusi valaistusjärjestelmä asennettiin, on kooltaan 6600 neliömetriä. Kiinteistöpäällikkö Pekka Jouhio kertoo, että tiloihin haluttiin tarpeenmukainen valaistus. Varasto- sekä tuotantotilat jaettiin viiteen eri valaistusryhmään, jotka toteutettiin DALI-pohjaisella ohjausjärjestelmällä liiketunnistimineen. ”Esimerkiksi jos vaikka öisin ja viikonloppuisin työskennellään vain osassa rakennusta, niin valot palavat vain niillä alueilla missä pitääkin. Myöskään valaistuksen aikaohjelmia ei tarvitse enää muuttaa tuotantoaikojen mukaan”, Jouhio sanoo.

Järjestelmän ytimenä toimivan Polaris 3D-ohjelman avulla valonohjauksen hoitaa mistä tahansa. ”Käytettävyys on korkealla tasolla ja uudella järjestelmällä on etuja niin paljon, että oikeastaan energiansäästö tulee kaiken muun päälle bonuksena”, Pekka Jouhio tiivistää.

85 %

energiansäästöt

Energiansäästöjen optimoimiseksi kohteeseen asennettiin energiatehokkaiden  DALI- valaisimien lisäksi standardoitu DALI-pohjainen Osram Encelium™- valaistuksenohjausjärjestelmä.

 

 

 

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.