Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Laadukas kouluvalaistus TUKEE HYVINVOINTIA JA luo tehokkaan oppimisympäristön

Ihmiset tarvitsevat pimeyttä voidakseen levätä – ja yhtä lailla tarvitsemme valoa ollaksemme virkeitä. Koululaiset ja opiskelijat viettävät suuren osan päivästään sisätiloissa, joten valaistuksen merkitys jaksamiseen ja hyvinvointiin korostuu.

Hyvä valaistus on tärkeä sijoitus oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvointiin sekä oppimistuloksiin. Kun valaistus on laadukasta ja ergonomisesti suunniteltua, se tukee oppilaiden jaksamista ja keskittymistä sekä luo viihtyisän oppimisympäristön.

MILLAINEN ON HYVÄ KOULUVALAISTUS?

Tehokas. Korkea valotaso virkistää sisätiloissa työskenteleviä koululaisia ja opiskelijoita. Valotasot suunnitellaan oppimisympäristöissä tilakohtaisesti ja työskentelyyn sopiviksi. Esimerkiksi korkeissa liikuntasaleissa valaisimilta vaaditaan enemmän valotehoa kuin matalissa luokkahuoneissa.

Laadukas. Koulujen valaistuksen lähtökohta on laadukas ja tehokas valaistus, joka ei häikäise eikä häiritse. Laadukas kouluvalaistus toteutetaan joko suurilta häikäisemättömiltä pinta-aloilta tai valaisimilla, joissa on erikseen huomioitu häikäisyn esto.

Päivänvaloa hyödyntävä. Kun ulkona on valoisaa, valaisimien päivänvalotunnistimet ottavat sen huomioon ja säätävät valon määrää ja laatua sisällä. Myös ikkunattoman huoneen valaistus voidaan säätää jäljittelemään päivänvaloa.

Mukautuva. Älykkään ohjauksen avulla valaistuksen teho ja värilämpötila voidaan muokata kutakin oppimistilannetta vastaavaksi. Vaaditaanko äärimmäistä tarkkuutta, valppautta ja keskittymistä? Tai kenties rauhoittumista, pohdintaa ja keskustelua?

Automatisoitu. Läsnäolotunnistimet kytkevät valaistuksen päälle henkilökunnan saapuessa ja pois päältä luokkahuoneiden tyhjentyessä. Automaattisesti syttyvä, sammuva ja himmenevä valaistus luo ympäristöön viihtyvyyttä ja energiansäästöjä.

LAADUKAS JA HYVINVOINTIA TUKEVA KOULUVALAISTUS MAKSAA ITSENSÄ TAKAISIN

Moderni kouluvalaistus säästää energiaa ja tuo valaistuksen ylläpitoon helppoutta ja vaivattomuutta. Sen tärkeimmät vaikutukset näkyvät kuitenkin muualla. Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että parempi kouluvalaistus tukee hyvinvointia muun muassa kasvattamalla oppilaiden valppautta, sujuvoittamalla suullista lukutaitoa ja parantamalla testituloksia.

Greenledin kotimaiset, työtehoa lisäävät valaistusratkaisut vievät kouluvalaistuksen uudelle tasolle. Kertahankinnan sijaan voit ostaa valaistusratkaisun avaimet käteen -palveluna, jota maksetaan kuukausittaisella käyttövuokralla. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.