Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

urheilukentän valaistus joka peliin

Kasvava kiinnostus eri liikuntalajeja kohtaan on positiivinen asia. Mitä enemmän ja monipuolisemmin liikumme, sitä terveempinä pysymme. Liikkua voi sisällä ja ulkona, ryhmässä ja yksin. Lajista riippumatta hyvin suunniteltu urheilukentän valaistus on tärkeä osa liikunnan iloa ja turvallisuutta.

Greenledin laajasta valikoimasta löydät parhaat pitkän elinkaaren valaistusratkaisut erilaisten liikuntapaikkojen, kuten salibandy-, tennis-, squash-, jalkapallo-, jääkiekko-, koripallo-, lentopallokenttien valaisemiseen.

Laadukas urheilukentän valaistus on tasainen ja häikäisemätön

Tasainen valo auttaa näkemään. Liikuntapaikkojen valaisussa tasaisen valon vaatimus korostuu ehkä enemmän kuin missään muissa kohteessa. Tasainen valo auttaa näkemään pelivälineiden liikkeet ja pelialueiden rajat tarkasti ja kirkkaasti, ilman heijastuksia. Kiihkeätempoisessa pöytätenniksessä on tarpeen jopa tarkkailla vastustajan ilmeitä, jotta voi ennakoida mihin kulmaan seuraava pallo tulee.

Häikäisemättömyys luo turvallisuutta. Yhtä tärkeää kuin tasaisuus on valon häikäisemättömyys, sillä pelitilanteiden havainnoinnin täytyy olla esteetöntä. Pahimmillaan häikäisevät valonlähteet voivat olla syynä tapaturmiin, kun esimerkiksi kovaa kiitävä pallo lähestyy pelaajaa häikäisyn suunnasta. Yksi peruskeino häikäisemättömään valaisuun on tuottaa valo riittävän suurelta pinta-alalta. Myös valaisimen optiikkaratkaisuilla vaikutetaan häikäisemättömyyteen.

Sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen valaistustarpeet ovat erilaiset. Silti tavoite on sama: riittävä määrä tasaista ja häikäisemätöntä valoa aina, kun liikuntapaikat ovat käytössä.

Tarpeenmukainen urheilukentän valaistus

Mitä nopeampaa peliä, sitä enemmän tarvitaan valoa. Koulun liikuntasaliin voi riittää 400 luxia, mutta korkealla kilpatasolla valon tarve on lajista riippuen yli 1000 luxia. Otteluiden televisiointi nostaa luxien tarvetta edelleen.

Valaistuksen tasaisuus ja valon laatu ovat tärkeitä elementtejä tv-tuotannolle. Laadukkaan valaistuksen ansioista otteluista lähetettävässä tv-kuvassa ei esiinny värivirheitä, eikä kameroiden asetuksien uudelleensäätämistä tarvita erikoistilanteissakaan. Optimoidulla valaistusratkaisulla voidaan taata laadukas kuvamateriaali halliyleisön lisäksi myös otteluiden tv-katsojille.

Energiatehokkuutta ja joustavuutta valaistuksen ohjauksella

Älykkäällä valaistuksen ohjauksella saavutetaan monia hyötyjä urheilukentillä ja liikuntapaikoissa. Valaistuksen ohjauksen avulla valaistusta voidaan säätää joustavasti eri liikuntalajeille ja tapahtumille sopivaksi. Sillä voidaan myös luoda erilaisia efektejä tai valoshow-tyyppisiä ratkaisuja.

Älykkyyden myötä valaistuksen ylläpito helpottuu, sillä valaistusta voidaan ohjata automaattisesti esimerkiksi liiketunnistimilla tai aikaohjauksella manuaalisen käytön sijaan. Urheilijan ohella älykkyydestä hyötyy liikuntapaikan ylläpitäjä. Valaistuksen turhat polttotunnit häviävät, ledien elinkaari pitenee ja ohjauksen mahdollistama pienempi tehonkäyttö alentaa sähkökuormaa.

Kiinteistön hallinnoijalle älykäs valaistuksen hallintajärjestelmä avaa hyödyllisen näkymän tilojen käytöstä ja energiankulutuksesta. Järjestelmän avulla nähdään muun muassa valaistuksen todellinen energiankulutus ja liiketunnistimien myötä tilojen toteutunut käyttöaste.

näin Pohjoismaiden suurin sisäliikuntakeskus kertoo kokemuksistaan greenledin asiakkaana

Paranna kokemusta kentällä ja katsomossa

Hyvin suunniteltu ja toteutettu urheilukentän valaistus parantaa kokemusta sekä kentällä että katsomossa. Greenlediltä saat kotimaisen ja laadukkaan valaistusratkaisun avaimet käteen -palveluna omaa aikaasi ja resursseja säästäen.

Kysy lisää urheilukentän valaistuksesta Greenledin asiantuntijoilta – autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.