Katuvalaistus

Hyvä näkyvyys ehkäisee onnettomuuksia teillä ja kaduilla

Katuvalaistuksen tärkein tehtävä on turvallisuuden varmistaminen kaikissa olosuhteissa. Keskimäärin 32% onnettomuuksista tapahtuu aikana, jonka viranomainen on määritellyt pimeäksi. Liikenneviraston mukaan pimeys on alkoholia ja väsymystä suurempi tekijä onnettomuusasteen kasvuun. Valaisemalla tie hyvin voidaan vaikuttaa ratkaisevasti kuljettajien ja muiden tienkäyttäjien käyttäytymiseen ja suorituskykyyn.

Kotimaisten ja kansainvälisten tutkimusten mukaan katuvalaistus vähentää maanteillä pimeän ajan onnettomuuksia tieluokasta riippuen 20-30 %, kun samalla kertaa ei ole tehty muita liikenneturvallisuustoimenpiteitä. Valaistus vähentää eniten jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin kohdistuvia onnettomuuksia.

Katuvalaistus parantaa liikenneturvallisuutta myös sellaisilla osuuksilla, joilla olosuhteet ovat poikkeukselliset, kuten suuri liittymätiheys, sumuiset tienkohdat ja monimutkaiset liikennejärjestelyt. Lisäksi valaistus parantaa ajoneuvoliikenteen palvelutasoa, sujuvuutta, ajomukavuutta ja optista ohjausta, vähentää ajoneuvojen aiheuttamaa häikäisyä sekä lisää tieympäristön yleistä turvallisuutta.

Katuvalaistuksen suunnittelussa on otettava huomioon esimerkiksi tien profiili, valaisinpylvään korkeus, pylväsväli, pylvään etäisyys tien reunasta ja huomioidaanko märkä tienpinta. Greenledin asiantuntijat antavat mielellään apua katuvalaistuksen suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Greenledin katuvalaistustuotteet ovat pitkän elinkaaren tuotteita, jotka on suunniteltu kestämään vuosia. Tämä vähentää merkittävästi katuvalaistuksen huoltokustannuksia. Greenledin Suomessa valmistetuilla ja suunnitelluilla katuvalaisimilla on aina 8 vuoden takuu. Valaisimen skandinaavisen ja ajattoman muotokielen ansiosta ne sopivat erilaisiin ympäristöihin. Greenled tarjoaa tasaista ja häikäisemätöntä valaistusta kaikille teille.

Pyydä tarjous

92%

asiakkaistamme suosittelee varauksetta Greenlediä.
Soveltuvat tuotteet
Ota yhteyttä

Valaistusasiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinun kohteeseesi sopivan valaistusratkaisun.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous valaistusratkaisusta