Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

LapWallin valaistus tukee nyt hyvinvointia

Kun yritys pistää ihmiset edelle ja tekee henkilöstön hyvinvoinnista prioriteetin, se näkyy tuloksessa. Näin uskoo LapWall, joka laittoi Greenledin kanssa tehtaidensa valaistuksen uusiksi. Valaistusratkaisu tukee nyt työntekijöiden jaksamista, työturvallisuutta ja viihtyvyyttä.

Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä tehtaitaan pyörittävä, vuonna 2011
perustettu LapWall on Euroopan suurin puuelementtien valmistaja. Sen
kruununjalokivi, LEKO® -elementointijärjestelmä, yhdistää rakentamisen helppouden, nopeuden ja laadun. Menekki on päätä huimaava: yhtiön liikevaihto rikkoi vuonna 2021 35 miljoonan euron rajapyykin, ja vuodelle 2022 odotetaan noin 50 miljoonan euron liikevaihtoa.

Yhtiön arvoissa yhteistyö ja ihmiset nähdään menestyksen edellytyksinä. Kyse on johtamiskulttuurista, jossa ei johdeta vain euroja vaan kokonaiskuvaa, tuottavuutta ja kestävyyttä. Niitä lähdettiin hakemaan myös Greenled-yhteistyössä.

”Työntekijällä pitää olla hyvä fiilis tarttua työpaikan ovenkahvaan. Tavoite on, että akut jopa latautuvat töissä. Päätös valaistuksen uusimisesta tehtiin lopulta operatiivisissa yksiköissä, sillä henkilöstön pitää olla sitoutunut muutokseen.”

Jarmo Pekkarinen, toimitusjohtaja, LapWall Oy

Valaistusratkaisun kannattavuus mitataan kokonaiskuvassa

LapWallin tehtailla työskentelee noin 150 ihmistä ja töitä tehdään kahdessa vuorossa. Tehtaat tuottavat yli 500 000 puuelementtineliötä vuodessa. Kun valaistusta lähdettiin suunnittelemaan Greenledin Kalle Ojamon ja Vesa Vähäsen kanssa, keskusteltiin avainluvuista ja laskettiin odotettuja välillisiä vaikutuksia. Oli selvää, että vanhat, energiatehottomat loisteputket oli aika vaihtaa energiatehokkaisiin ja turvallisiin ledvalaisimiin, mutta samalla valaistuksen määrää oli lisättävä huomattavasti: mitatut arvot jäivät selvästi alle standardin.

Led-valaisimet säästävät merkittävästi energiaa loisteputkiin verrattuna, mutta energiansäästö ei ollut LapWallin agendalla: hyvinvointi oli tärkeintä. Valaistuksen vaikutuksesta ihmisen fyysiseen, psyykkiseen ja biologiseen hyvinvointiin oli Greenledillä mittavasti tutkimustietoa ja dataa.

”Kun valaistusvoimakkuutta nostetaan 300:sta 700 luksiin, paranee tuottavuus keskimäärin 8 prosenttia, virheiden määrä laskee noin 14 prosenttia ja tapaturmat vähenevät noin 25 prosenttia. Asiakkaat, jotka ajattelevat valaistuksen suunnittelussa ensisijaisesti ihmisten hyvinvointia ja tätä kokonaiskuvaa, menestyvät tulevaisuudessakin”

Kalle Ojamo, Greenled Oy

Valaistus paransi työtyytyväisyyttä

Greenled toteutti valaistusratkaisun kokonaispalveluna ja asennukset tehtiin yöaikaan, jotta tehtaiden toiminta jatkuisi mahdollisimman häiriöttömästi. Pekkarinen kävi kesän uudistuksen jälkeen Vetelin tehtaalla katsomassa valaistuksen lopputulosta.

”Ero on kuin yö ja päivä. Tekijät sanoivat, että osa arveli ensin kirkkauden aiheuttavan migreenin, mutta päinvastoin, enää ei kuulemma tarvitse siristellä. Uskomme, että työtyytyväisyys tulee kasvamaan ja sairauspoissaolot vähenemään uudistuksen ansiosta pitkällä jänteellä.”

Pekkarinen kiittää Greenlediä aktiivisuudesta ja luottamuksen lunastamisesta. Niistä on kestävät kumppanuudet tehty.

Meille on tärkeää, että omien asiakkaidemme luottamus ja tyytyväisyys tekemiseemme on luja – ja samaa odotamme muilta.Greenled lunasti sanansa. On hienoa, että yhä on tekijöitä, joihin voi luottaa.”

Jarmo Pekkarisen luotsaaman LapWallin lopputuotteita näkee Helsinki-Vantaalta päiväkoteihin ja puukerrostaloihin. Menestyksen takana ovat ihmiset ja siksi tehtaiden valaistus uudistettiin tukemaan työntekijöiden hyvinvointia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,

Kalle Ojamo
0201255803
kalle.ojamo@greenled.fi

Vesa Vähänen
0201255805
vesa.vahanen@greenled.fi

Tai jätä yhteydenottopyyntö:

50%

energiansäästöt

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.