Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Toimistovalaistus tehostaa työntekoa

Toimistotyöntekijä viettää arkisin yli puolet valveillaoloajastaan työpaikalla. Hyvä työteho koostuu monesta tekijästä, joista toimiva ja viihtyisä työympäristö on yksi tärkeimmistä. Pienetkin valaistukseen liittyvät asiat voivat vaikuttaa työskentelyn mielekkyyteen: liikaa tai liian vähän valoa, epätasainen valo, väärästä suunnasta tuleva kohdevalo, tai vaikka häiritsevä heijastus tietokoneen näytöllä.

Hyvä toimistovalaistus on enemmän kuin toimiva yleisvalaistus. Toimistovalaistuksella voidaan tukea erilaisia työskentelytilanteita sekä ohjata valaistusta tiloittain, työpisteittäin tai yksilökohtaisesti. Parhaimmillaan hyvin suunniteltu ja toteutettu toimistovalaistus pitää yllä työtehoa sekä ottaa huomioon erilaiset työskentelytilanteet ja valaistustarpeet.

MILLAINEN ON HYVÄ TOIMISTOVALAISTUS?

Viihtyisä. Valaistuksen avulla luodaan ympäristö, jossa viihdytään. Omalla työpisteellä viihtyy parhaiten, kun sen valaistusta voi itse säätää. Meistä jokainen on yksilö ja tarpeet valaistukselle vaihtelevat. Esimerkiksi paljon nähneet silmät voivat kaivata lisävaloa tarkkaan työhön.

Työtehoa lisäävä. Tehokkuutta lisäävä valaistus ei ole sama asia kuin suuritehoinen valaistus. Tehokkuus tarkoittaa oikeaa valomäärää, oikean tyyppistä valoa oikein suunnattuna. Tehokas valaistus ei häikäise eikä häiritse, vaan auttaa keskittymään työhön.

Virkistävä. Toimistotilojen valaistuksen teho ja värilämpötila voidaan säätää jäljittelemään luonnonvaloa, jolloin se on sopusoinnussa ihmisen luontaisen vuorokausirytmin kanssa. Näin valaistuksella voidaan vaikuttaa jopa hormonitoimintaan ja siten ihmisten vireystilaan ja tehokkuuteen töissä. Lue aiheesta tarkemmin.

Säädettävä. Neuvotteluhuoneen ja oman työpisteen valaistusta säätämällä vaikutetaan tunnelmaan ja työtehoon. Asiakaspalaverit voidaan aloittaa säätämällä valaistus kaikille sopivaksi – mikä olisi parempi aloitus hyvälle neuvottelulle?

Päivänvaloa hyödyntävä. Kun ulkona on valoisaa, päivänvalotunnistin ottaa sen huomioon ja säätää valon määrää ja laatua sisällä. Myös ikkunattoman huoneen valaistus voidaan säätää jäljittelemään päivänvaloa.

Älykäs. Läsnäolotunnistus sytyttää valaistuksen työntekijän tullessa paikalle ja kytkee valaistuksen pois päältä, kun työpiste tyhjenee. Automaattisesti syttyvä valaistus ja sammuva valaistus luo ympäristöön viihtyvyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöjä.

PANOSTA TOIMISTOVALAISTUKSELLA TYÖNTEKIJÖIDEN HYVINVOINTIIN

Toimiston valaistuksen laatu ja valoteho vaikuttavat merkittävästi työntekijöiden vireyteen, tehokkuuteen ja hyvinvointiin. Greenledin asiantuntijoiden avulla löydät toimistotiloihisi parhaiten soveltuvan valaistusratkaisun luotettavasti ja varmasti toimitettuna.

Kysy lisää Greenledin kotimaisista toimistovalaistusratkaisuista.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.