Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Luonto, ihmiset ja kotimaisuus ­­– uusi valaistus tukee Otavan ydinarvoja

Otavan Kirjapainossa Keuruulla on tehty kirjoja yli sadan vuoden ajan. Suomalaisena kirjanpainajana Otava valmistaa kirjoja, jotka on toteutettu kaikilta osin vastuullisesti. Kirjat valmistetaan kotimaassa, tehokkaasti ja ympäristöä kunnioittaen.

Otavan Kirjapainossa käytetystä paperista ja kartongista merkittävä osa on kotimaisia, sertifioituja laatuja. Jätteiden kierrättäminen on toiminnan perusasia, ja tuotannossa lajitellaan jäte siellä, missä sitä syntyy. Tuotannon sivutuotteista menee hyötykäyttöön 97 %, josta energiajätettä on noin 5 %. Kaatopaikalle päätyy vain alle prosentti kaikesta syntyvästä jätteestä.

Kaksi kotimaista yhdessä

Kotimainen Greenled, jonka toimintaa ohjaavat ISO 9001 laatusertifikaatti ja ISO 14001 ympäristösertifikaatti, oli Otavalle luonteva kumppani kirjapainon valaistuksen uudistamiseen. Greenledin Suomessa valmistetut valaisimet ovat 100 % kierrätettäviä, ja led-valot yhdessä älykkään valaistuksen ohjauksen kanssa tuottavat liiketoiminnalle huomattavia energiansäästöjä ja pienentävät hiilidioksidipäästöjä.

Kirjapainossa saavutettiin 75 % energiasäästö entiseen valaistukseen verrattuna. Tämä tarkoittaa 91 tonnin edestä pienentyneitä hiilidioksidipäästöjä.

Otavan Kirjapaino Oy:n toimitusjohtaja Marko Silventoinen kertoo, että juuri hiilijalanjäljen pienentäminen oli yksi tärkeimmistä syistä Greenledin valaistusjärjestelmään siirtymisessä.

”Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin se, että panostamme tällä ratkaisulla työviihtyvyyteen ja työturvallisuuteen. Kaikki meillä Otavalla alkaa ihmisistä.”

Kumppanin valintaan vaikutti myös kotimaisuus – sekä Otavan Kirjapainolla että Greenledillä on Avainlipputunnus osoituksena tuotantonsa ja lopputuotteidensa kotimaisuudesta.

Uusien valaisimien lisäksi kirjapainoon asennettiin älykäs OSRAM ENCELIUM™-valaistuksen ohjausjärjestelmä, jonka avulla ohjaus, automatiikan asettaminen ja kulutuksen seuranta on helppoa ja havainnollista. ENCELIUM™ palkittiin Lux Award 2017 -tapahtumassa markkinoiden parhaana ohjaustuotteena. Suomessa sitä myy yksinoikeudella Greenled.

75%

energiasäästöt

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.