Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Uudet tilat, uusi led-valaistustekniikka

Vink Finlandin pääkonttorin työntekijät Keravalla saivat kävellä tammikuussa 2018 täysin uusiin toimitiloihin, joihin on tehty uusi valaistustekniikka. Aiemmin henkilöstö oli ripoteltu kahteen eri osoitteeseen – nyt varastotyöntekijät, tuotanto ja hallinto istuvat kaikki saman katon alla.

Yrityksen Keravan päätoimipisteessä valmistuu laaja tuotevalikoima muovipuolivalmisteita, joiden uranuurtajana ja suunnannäyttäjänä Vink Finland on toiminut jo yli 50 vuotta. Yritys on osa kansainvälistä Vink-ryhmää, joka toimii 15 Länsi-Euroopan maassa ja Kiinassa yli 1500 ihmisen voimin.

Uudet toimitilat on valaistu kauttaaltaan Greenledin energiatehokkailla LED-valaisimilla. LED-valaistustekniikka valittiin tiloihin sen kestävyyden ja energiatehokkuuden vuoksi. Hyvä valaistus nähtiin myös tärkeänä tekijänä työturvallisuuden ja viihtyvyyden parantamisessa.

Hyvä valaistus uusissa tiloissa ei ole sattumankauppaa. Se syntyi yhteistyönä suunnittelutoimiston, valaisintoimittajan, rakennuttajan ja urakoitsijan välillä.

”Teemme paljon suunnittelijayhteistyötä sekä uudiskohteissa että saneerauksissa. Yhteistyö on dialogia, jossa suunnittelija määrittelee tarvitun valomäärän ja me autamme suunnittelijaa toteuttamaan parhaan mahdollisen valaistusratkaisun – asiakkaan toiveet huomioon ottaen.”

Asiakkuuspäällikkö, Greenled

Hyvä led-valaistus, parempi tarkkuus

Vink Finlandin muovipuolivalmisteiden tuotevalikoima on kattava, ja asiakkaat tulevat useilta eri toimialoilta. Tuotantotiloissa valmistetaan esimerkiksi putkista, levyistä ja tangoista monenlaisia osia teollisuuteen, mainospuolelle, rakentamiseen ja konepajateollisuuteen.

Tuotantotiloissa tehtävä työ ei ole pelkkää raskasta raatamista, vaan työssä vaaditaan myös paljon tarkkuutta. Työturvallisuus on tärkeä tekijä, sillä työntekijöiden on nähtävä hyvin toisensa, työstettävät kappaleet sekä niihin liittyvät piirustukset.

Tuotannossa asentajat ja koneistajat katselevat koneiden äärellä piirustuksia sekä paperisia työmääräimiä. Valon tulee olla riittävää, jotta tekstistä saa hyvin selvää ja mitat ja toleranssit erottuvat kuvista.

”Uusi LED-valaistus on tasainen ja kirkas, eikä se häikäise. Tuotannossa palaute on ollut hyvä, kenelläkään ei ole ollut pahaa sanottavaa. Kokonaisuudessaan valaistus on oikein hyvin onnistunut.”

Teemu Joutsiniemi, Tuotantopäällikkö, Vink Finland

led-Valaistus toimii korkeassa varastotilassa

Tuotteiden valmistuttua kaksikymmenhenkinen varastotiimi huolehtii keräilystä, hyllyttämisestä, pakkaamisesta ja lähetyksestä.

Varastotila on 4000 neliömetrin suuruinen, kahdeksan metriä korkea halli. Aiempi varastotila oli valaistu loisteputkilla, jotka oli ripustettu noin metrin katon alapuolelle. Vaikka huoltofirma kävi loisteputket säännöllisesti läpi, vahinkoja sattui ja lamppuja oli usein pimeänä.

”Kahden ja puolen tonnin painoisella trukilla saa aikaan paljon vahinkoa, jos ei näe.  Vaikka olimme tarkkana, roikkuviin valaisimiin tuli väkisinkin välillä osumia. Uudet LED-valaisimet on kivasti upotettu katon rajaan, niitä ei oikeastaan edes saa rikki.”

Jukka Väyrynen, Varastopäällikkö, Vink Finland

LED-valaistus paitsi pienentää huoltotarpeita, myös lisää viihtyvyyttä tiloissa. Uutta valaistusta ei tarvitse odotella, sillä se syttyy heti ja on saman tien kirkas. Valo myös ulottuu hyvin alas saakka korkeissa hyllyväleissä.

”Valaistus näissä uusissa tiloissa on todella paljon parempi kuin ennen.
Se on meille juuri sopiva, ei liian kirkas eikä himmeä.”

Jukka Väyrynen, Varastopäällikkö, Vink Finland

Uusi LED-valaistus Vink Finalndin korkeassa varastotilassa on häikäisemätön ja valo ulottuu hyvin alas saakka hyllyväleissä.

Kuva: Vink Finlandin varastotiloissa tehdään töitä vastapainotrukeilla ja työntömastotrukeilla. Uusi LED-valaistus on häikäisemätön ja valo ulottuu hyvin alas saakka korkeissa hyllyväleissä.

Vink Finlandin uusi valaistus: yhteenveto

Vink Finlandin uusien toimitilojen valaistus syntyi suunnittelutoimiston, valaisintoimittajan, rakennuttajan ja urakoitsijan yhteistyönä:

  • Kestävä ja energiatehokas valaistus toimistotiloissa, varastotiloissa ja tuotannossa
  • Tasainen ja häikäisemätön LED-valaistus
  • Tarkkuutta ja työturvallisuutta tukevat olosuhteet
  • Minimoidut valaistuksen huoltotarpeet
Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.