Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Myymälävalaistus: paranna ostokokemusta LED-valaisimilla

Valaistus on paljon enemmän kuin myymäläkaluste. Lue, kuinka Joensuun Sokos paransi ostokokemusta ja pienensi valaistuksen energiankulutusta noin 70 % älykkään valaistuksen avulla.

50-vuotias tavaratalo uudessa valossa

Sokos Joensuu juhli vuonna 2018 50-vuotista taivaltaan kaupungin sydämessä. Osana juhlavuotta tavaratalon yleisilmeeseen haluttiin tuoda uudenlaista raikkautta ja modernia otetta. Täysin uudistettu myymälävalaistus auttoi luomaan eri osastoille yhtenäisen ilmeen, jossa tuotteet tulevat oikeuksiinsa ja asiakas viihtyy ostoksia tehdessään.

Entiset loisteputkivalaisimet ja monimetalli-kohdevalaisimet korvattiin Greenledin toimittamilla nykyaikaisilla LED-valaisimilla. Valaistuksen ohjauksella varustettuna uusi ratkaisu auttaa kohdistamaan valoa älykkäästi sinne, missä sitä tarvitaan. Myymälän yleisvalaistus on kauttaaltaan aiempaa himmeämpi ja kohdevalaistus vastaavasti tehokkaampi. Lopputuloksena on parempi ostokokemus, minimaalinen huollon tarve ja noin 70 % energiansäästöt valaistuksessa.

”Aiemmin myymälässämme oli kolmea eri sävyistä valaistusta. Vaatteita palautui ajoittain sen vuoksi, ettei niiden väri vastannut luonnonvalossa asiakkaan odotuksia. Uuden valaistuksen myötä näitä palautuksia ei ole enää esiintynyt myymälässämme.”

Mika Karvonen, Tavaratalopäällikkö, Sokos Joensuu

Sokos Joensuu retail lighting in fashion

Uuden valaistuksen tuomat hyödyt näkyvät vaateosastolla muun muassa pienempänä tuotepalautusten määränä.

Häiriötöntä kaupankäyntiä

Uusi valaistus toimitettiin Sokokselle avaimet käteen -palveluna sisältäen suunnittelun, toimituksen, asennuksen ja käyttöönoton. Greenledin asennustiimi työskenteli yöaikaan, joten kaupan aukioloaikoina ei koettu häiriöitä.

”Liiketoiminnan tarpeet selvästi ymmärrettiin hyvin ja se näkyi myös käytännön tekemisessä. Projekti toteutui sovitussa aikataulussa, eikä aukioloaikoina ollut minkäänlaisia häiriöitä. Työnaikainen laadunvalvonta ja tiedottaminen oli mieleenpainuvaa.”

Mika Karvonen, Tavaratalopäällikkö, Sokos Joensuu

Lisäarvoa älykkäällä valaistuksen ohjauksella

Pohjois-Karjalan alueella on valaistu Greenledin tuotteilla useita Osuuskaupan (PKO) omistamia kiinteistöjä. Sokoksen ohella valaisimia on toimitettu paikallisiin S-market- ja Prisma-myymälöihin. PKO:n tavoite on kaikissa myymälöiden uudistamisissa tehdä tiloista mahdollisimman energiatehokkaat. Se on sekä kestävän kehityksen että liiketoiminnan näkökulmasta hyvä ratkaisu.

Seurannasta nähdään, että valaistuksella on merkittävä osuus kiinteistöjen energiankulutuksessa. Riippuen kiinteistön koosta ja vanhan valaistuksen kunnosta, uusittu LED-valaistus tuo koko kiinteistön energiankulutukseen noin 10–20 % säästöt.

Kaikkiin PKO:n kiinteistöihin on asennettu valaistuksen ohella myös älykäs OSRAM ENCELIUM ™ valaistuksen ohjausjärjestelmä. Valaistuksen ohjaus tuo merkittäviä lisäsäästöjä, ja sen avulla voidaan säätää ja hallinnoida useita kiinteistöjä etänä. Jatkossa samaan valaistuksen ohjaukseen aiotaan lisätä muun muassa Joensuun toriparkki.

 

70%

energiansäästöt

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.