Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

toimivalla valaistuksella on suuri kaupallinen merkitys

Yhteistyötä läpi vuosikymmenen. IKH harjoittaa tukku-, vähittäis- ja omaa jälleenmyyntiä läpi Suomen 130 myymälän voimin. Kasvava ketju on valaistusasioissa luottanut Greenledin asiantuntemukseen ja tuotteisiin yli kymmenen vuoden ajan.  

Kunnioitettavaan 50 vuoden ikään ehtineen menestyvän yrityksen liiketoiminta on vakaalla pohjalla. Kulmakivenä on luottamukselliset suhteet sekä kestävä yhteistyö. Pitkäkestoista yhteistyötä tehdään myös valaistuksen saralla.

Merkittäviä hyötyjä valaistusinvestoinneilla

IKH:n yhteistyö Greenledin kanssa alkoi vuonna 2011. Tiheään vaihtamista vaativat vanhat loisteputkilamput sekä hapertuneet kannattimet saivat mennä, kun yrityksessä siirryttiin ensimmäisen valaistusuudistuksen myötä LED-aikakaudelle.

Hyvin sujunut pilottiprojekti on kehittynyt vuosien saatossa monipuoliseksi kumppanuudeksi kokonaisvaltaisten valaistusratkaisujen ja -toteutusten osalta. Kun IKH:lle on valmistunut uusi myymälä tai on saneerattu vanhoja tiloja, on valaistus hoidettu kuntoon Greenledin avulla.

”Toimivalla valaistuksella on suuri kaupallinen merkitys myymälöissä. Valoisa myymälä lisää asiakkaiden ja työntekijöiden viihtyvyyttä. Hyvin valaistu tuote myös myy paremmin kuin hämärässä nurkassa oleva. Suunnittelemme siis tarkasti, mihin hyllyt tulevat ja kuinka niillä olevat tuotteet valaistaan.”

Matti Vainionpää, varatoimitusjohtaja, Isojoen Konehalli Oy

Toimivan yhteistyön tuloksia on kaupan alalla helppo mitata suoraan kassakoneen avulla, mutta valaistuksella on myös muita funktioita. IKH:lla valaistuksen kaupallinen merkitys on ymmärretty strategisella tasolla. Valon tulee olla oikeanlaista ja riittävää, mutta huomioida myös laajemmin ympäristölliset ja taloudelliset näkökannat. Valaistusuudistuksen tulee myös olla myös investointina kannattava.

”Oikein toteutettu valaistus lisää myymälän myyntiä, parantaa viihtyvyyttä ja työtehoa sekä säästää samalla merkittävästi energiaa ja ympäristöä, kun saadaan sama tila valaistua puolella energiamäärällä vanhaan verrattuna. Mielestämme valaistusuudistus on järkevä investointi, kun takaisinmaksuaika on kohtuullinen. Usein myös uuden valaistuksen energiansäästöt ja siten alentuneet ylläpitokustannukset puoltavat investointia.”

Matti Vainionpää, varatoimitusjohtaja, Isojoen Konehalli Oy

Valoa ja älyä IKH:n Porin myymälään

Erinomainen esimerkki yhteistyöstä on IKH:n Porin myymälän avaimet käteen toteutuksena tehty valaistus. Tavoitteena oli saavuttaa riittävä 1200 luxin valoteho läpi myymälän. Toteutus hoitui tarvike- ja asennuskustannuksia säästävällä Omega-valaisinrunkonjärjestelmällä. Myymälätilojen lisäksi myös kohteen varastovalaistus uudistettiin normaaleilla valaisinripustuskiskoilla.

Pelkän valaisintekniikan lisäksi Porin myymälän valaistuksessa hyödynnettiin myös älykästä ohjausta. Tällöin myymälän valaistusta voidaan tarvittaessa ohjata myös etänä Kauhajoen pääkonttorista käsin. Älykäs Encelium-valonohjausjärjestelmä mahdollistaa kätevän valaistuksen säädettävyyden lisäksi myös monipuolisen energiansäästön. Valaistuksen muuttaminen käy helposti hiiren klikkauksella toivottuun suuntaan. Järjestelmän avulla saadaan myös huolto- ja vikatiedot helposti aina yksittäiseen valaisimeen liittyen.

”Valaistusteknologia kehittyy huimalla vauhdilla, viimeisen 5 – 10 vuoden aikana on tapahtunut valtava kehitys. Energiaa ja ympäristöä säästävä LED-tekniikka ja valaistukseen säätämiseen liitettävä äly ovat selkeästi nykyaikaa.”

Matti Vainionpää, varatoimitusjohtaja, Isojoen Konehalli Oy

IKH & GREENLED: YHTEENVETO TEHDYISTÄ TOIMISTA

  • Valaistuskumppanuutta vuodesta 2011 alkaen
  • Valaistusuudistukset sekä uudis- että saneerauskohteissa avaimet käteen periaatteella
  • Usein toteutettu malli: myymäläkohtainen LED-valaistus + älykäs DALI ENCELIUM-ohjausjärjestelmä
  • Valoa palveluna: investoinnin sijaan valaistuksen rahoitus kuukausimaksulla
Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.