Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Keuruun Megamarketin valaistuksen uusiminen onnistui kokonaisvaltaisesti

Keuruun Megamarket on vuonna 2005 Keuruulle perustettu tavaratalo. Vuonna 2016 tavaratalon koko kiinteistöön ja pihapiiriin uusittiin valaistus Greenledin toimesta. Riittävällä ja miellyttävällä valaistuksella on vaikutuksia niin työturvallisuuteen kuin tuotteiden ulkonäköön. Uudella valaistuksella on saavutettu myös merkittäviä kustannussäästöjä.
Keuruun Megamarket on paikallinen perheyritys, jonka toimitusjohtajana toimii Kari Ketola. Tavarataloja on vain yksi ja sen tuotevalikoima on laaja pitäen sisällään kaikkea elintarvikkeista rakennustarvikkeisiin. Valaistuksen uusiminen sai alkunsa loisteputki- ja halogeenivalaistuksen ylläpidon haasteista sekä kustannussyistä.

– Suurimman paineen valaisimien vaihtoon aiheutti se, että loisteputkivalaistuksessa polttimoiden vaihtoa oli melko runsaasti, mikä aiheutti aina omat haasteensa, Ketola sanoo.

– Toinen syy oli tietysti kustannuspaine. Kaupassa oli ennen 649 valaisinta, joka tarkoitti keskimäärin 65 kilowatin kulutusta tunnissa. Valaistus oli päällä keskimäärin 13 tuntia päivässä. Kustannuspaine oli siis iso tekijä, Ketola muistelee.

Onnistunut asennus asiakkaita häiritsemättä

Greenled toimitti ja asensi uuden valaistuksen koko tavarataloon sisältäen sisätilat, toimistot, vessat, kahviot, varastot ja niin edelleen. Kokonaisuuteen kuului myös pihavalaistus. Greenledin valintaan vaikutti kotimaisuuden lisäksi tehokkuus sekä hyvä suunnittelutyö. Kauppojen synnyttyä voitiin toteutus aloittaa. Vanhat loisteputket korvattiin LED-valoilla.

– Ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen kaikki lähti rullaamaan todella joutuisasti, Ketola sanoo.

– Suunnittelimme tarkan asennusaikataulun. Toteutus oli lähellä kymppiä. Asennuksesta ei ollut minkäänlaista häiriötä asiakkaille, vaikka nosturit täällä pyörivät. Asentajat hoitivat työnsä todella hienosti, nopeasti, tehokkaasti ja miellyttävästi hyvällä asenteella, hän kuvailee.

”Voin todella sydämellä suositella Greenlediä”

Ketola on ollut Greenledin toteuttamaan uuteen valaistukseen todella tyytyväinen. Uusi, riittävä ja miellyttävä valaistus on merkittävässä roolissa esimerkiksi työturvallisuuden ja tuotteiden ulkonäön osalta. Sillä on suuri vaikutus myös kustannuksiin.

– Valaistus vaikuttaa työturvallisuuteen merkittävästi. Jos on esimerkiksi hämärä tai epätasapainoisesti valaistu tila, johon tullaan kirkkaammasta tilasta, voi valaistusteho vaikuttaa enemmän kuin mitä se todellisuudessa onkaan, jolloin vahinkoja voi sattua, Ketola kertoo.

– Energiankulutus on pudonnut melkein 300 000 kilowattituntia. Se on todella merkittävä säästö. Suunnitelmien mukaan laskimme, että valaistuksen kulutus putoaisi 58 %, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että olemme saaneet vielä paremman lopputuloksen aikaan. Uusi valaistus maksaa itsensä takaisin äkkiä kulutuksen putoamisen merkeissä, hän summaa.

– Meillä ei ole moitteen sanaa siitä, kuinka projekti vietiin alusta loppuun asti läpi. Voin todella sydämellä suositella Greenlediä myös muille valaistuksen toimittajaksi, Ketola päättää.

58%

energiansäästöt

Asennus asiakkaita häiritsemättä

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.