Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Jääpallohallin valaistus: Kokemus parani kentällä ja katsomossa

Trollhättanissa sijaitsevan jäähallin, Slättbergshallenin, koko valaistusratkaisu modernisoitiin Greenledin toimesta. Ruotsalainen jääpallohalli on nyt valaistu Greenledin energiatehokkailla LED-valaisimilla, joiden avulla säästyy 70 % energiaa verrattuna aiempaan valaistukseen.

Lue, kuinka Slättbershallen paransi kokemusta kentällä ja katsomossa panostamalla korkeampiin valotasoihin, parempaan valon laatuun sekä säädettävään valaistuksen ohjaukseen.

Lähtötilanne: asiakkaan haasteet ja tavoitteet

Slättbergshallenin aiempi valaistusteknologia oli vuodelta 2009, jolloin halli avasi ensimmäisen kerran ovensa. Hallin valaistus oli toteutettu paljon energiaa kuluttavilla T5 loisteputkilla, jotka kuluttivat vuosittain yli 250 000 kWh energiaa. Valaisimissa ei ollut himmennysmahdollisuutta, eivätkä valotasot olleet riittävät eliittitasoisen jääpallon pelaamiseen. Asiakasta rasittivat myös valaistuksen korkeat huoltokulut, jotka johtuivat toistuvista valaisinvaihdoksista.

Uudella valaistuksella Slättbergshallen halusi:

  • Yltää eliittitasoisen jääpallon vaatimiin valotasoihin
  • Saavuttaa yli 70 % energiansäästöt
  • Minimoida valaistuksen huoltotarpeet
  • Säätää ja ohjata valaistusta eri tilanteisiin sopivaksi
  • Parantaa kokemusta kentällä ja katsomossa

Säädettävää valoa tapahtumien tueksi

Greenled toimitti Slättbergshallenille uuden valaistusratkaisun, jolla saatiin halliin korkeammat valotasot, parempi valon laatu sekä tarpeisiin mukautuva valaistustekniikka.

Hallin loisteputket korvattiin Greenledin energiatehokkailla Sigma ja ECO S -valaisimilla. Uusien valaisimien avulla valotasot nostettiin 700 luxista 1000 luxiin, jolla saavutetaan eliittiurheilun valaistusstandardit.

Valotasojen nostamisen lisäksi hallin valon laatua parannettiin. Uuden valaistuksen värintoistoindeksi (RA > 80) on aiempaa parempi, mikä varmistaa miellyttävämmän kokemuksen sekä pelaajille että katsojille.

Uusi valaistusratkaisu tuo Slättbergshallenille vapautta ja mahdollisuuden säätää valaistusta. Aiempi valaistus voitiin ainoastaan kytkeä päälle tai pois päältä, eikä siinä ollut himmennysmahdollisuutta. Jos valaistusta täytyi himmentää, se toteutettiin sammuttamalla osa valoista, mikä johti epätasaisiin valotasoihin hallissa.

Hallin uudet valaisimet on ohjelmoitu Digidim valaistuksen ohjauksella. Slättbergshallenin henkilökunta voi valita eri tilanteisiin ja tapahtumiin sopivan valaistuksen neljästä valmiiksi ohjelmoidusta vaihtoehdosta. Lisäksi valittavana on kaksi erityyppistä efektiä, joiden avulla voidaan toteuttaa valoshow pelien alussa.

Nopea ja tehokas asennus

Greenled toimitti valaistusratkaisun avaimet käteen -palveluna, johon kuului kartoitus, suunnittelu, asennus ja käyttöönotto. Slättbergshallenille henkilökunnalle oli erittäin tärkeää, että valaistuksen asennus tapahtuisi sujuvasti ja tehokkaasti. Aikataulu oli tiukka, sillä kentän tuli olla jäädytetty ennen asennuksen aloittamista. Loppuen lopuksi aikaa jäädytyksen ja alkavan jääpallokauden välillä oli vain kaksi viikkoa.

Slättbergshallen oli todella tyytyväinen Greenledin kykyyn toimittaa ratkaisu nopeasti ja tehokkaasti vaaditussa aikataulussa. Tehokkaan toteutuksen myötä uusi valaistusratkaisu oli asennettu ja täydessä toiminnassa ennen uuden jääpallokauden alkua. Näin pelaajat pääsivät nauttimaan kauden otteluista uudessa valossa.

”Greenledin kanssa työskentely oli sujuvaa ja tehokasta. Nyt kolmen kuukauden käytön jälkeen voimme todeta, että uusi valaistusratkaisu on täyttänyt KAIKKI toiveemme; saimme huomattavasti tehokkaamman ja miellyttävämmän hallivalaistuksen, joka toimii kustannustehokkaasti sekä järjestelmän, jota on helppo käyttää osana päivittäistä työtä.”

Patric Engström, Kiinteistöpäällikkö, Slättbergshallen

Miellyttävä kokemus kentällä ja katsomossa

Laadukas urheiluvalaistus on tärkeää sekä pelaajille että pelien katsojille. Slättbergshallenin uusi LED-valaistus on saanut loistavaa palautetta molemmilta sidosryhmiltä.

Kokonaiskokemus sekä pelaajan että katsojan näkökulmasta on parantunut merkittävästi uuden valaistusratkaisun myötä. Uusi LED-valaistusratkaisu paitsi parantaa kokemusta kentällä ja katsomossa, myös pienentää merkittävästi huoltokustannuksia sekä säästää yli 70 % valaistuksen energiakuluissa.

70%

energiansäästöt

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.