Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
Valaisinmuutos: loisteputkista ledeihin – Energiansäästö ja turvallisuus huomioiden

5 huhtikuun, 2023

Valaisinmuutos: loisteputkista ledeihin – Energiansäästö ja turvallisuus huomioiden

Valaisinmuutoksen toteuttamisen kolme eri vaihtoehtoa

Loisteputket ovat pian historiaa. Erityisesti T5- ja T8-tyyppimerkityistä loisteputkista halutaan kokonaan eroon EU-alueella vuoden 2023 aikana eikä niitä saa valmistaa enää 24.8.2023 jälkeen.

Valaisinten käyttäjiä, käytännössä yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita, kehotetaan nyt tekemään pitkän tähtäimen suunnitelma, joka huomioi lain minimivaatimusten ohella valaistuksen kriittisenä olosuhdetekijänä.

Kustannustehokkain ja energiatehokkain ratkaisu on energiansäästöön, visuaaliseen näkemiseen ja vuorokausirytmin tukemiseen perustuva LED-valaistusratkaisu. Tällä tavoin voidaan säästää energiaa, parantaa työtehokkuutta ja välttää terveyshaittoja, jotka voivat aiheutua huonosta valaistuksesta.

Toinen vaihtoehto on toteuttaa valaistus LED-tekniikalla, joka tarjoaa riittävän valaistuksen turvalliseen työskentelyyn. Tämä ratkaisu täyttää valaistusstandardit ja voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi teollisuustiloissa, joissa vaaditaan kirkasta ja tasaista valaistusta.

Kolmas vaihtoehto on LED-valoputki Retrofit tai muutossarja. Tämä voi olla kustannustehokas tapa toteuttaa valaisinmuutos, mutta on tärkeää huomioida, että tämä ratkaisu ei välttämättä täytä valaistusstandardeja tai lainsäädännön vaatimuksia. Huonolaatuisten tai väärin valittujen LED-valoputkien käyttö voi myös aiheuttaa terveyshaittoja, kuten päänsärkyä tai silmien rasitusta.

Oikean valaisinmuutoksen valitseminen on tärkeää, jotta voidaan saavuttaa energiansäästöä, parantaa työtehokkuutta ja välttää terveyshaittoja. Tarkista paikalliset valaistusstandardit ja lainsäädännön vaatimukset ennen valaisinmuutoksen toteuttamista.

Lataa kattava hankintaohje täältä.

Lisää aiheesta