Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
Mukana säilyttämässä luonnonmukaisuutta Porin Isomäen kuntoradalla

13 kesäkuun, 2024

Mukana säilyttämässä luonnonmukaisuutta Porin Isomäen kuntoradalla

Porin kaupunki on päättänyt tehdä uudistuksia valaistukseen Porin Isomäen kuntoradalla ja valinnut Greenledin valaisimet toteutukseen. Valaisimiin valittiin Ledilin kehittämä Amber-optiikka, joka poistaa sinisen valon haitalliset vaikutukset alueen kasvustolta ja eläimiltä. Unohtamatta metsässä liikkujia.

Tutkimusten mukaan sininen valo voi häiritä sekä ihmisten että eläinten luonnonmukaista päivärytmiä. Valitsemalla biodiversiteetti linssit valaisimiin, sininen valo pystytään poistamaan kokonaan. Tämä varmistaa esimerkiksi alueella elävien Liito-oravien elinolojen säilymisen mahdollisimman luonnonmukaisina.

Aikaisemmin sinisen valon määrää on pyritty vähentämään valitsemalla lämpimiä värisävyjä valaistukseen, mutta täysin haitattomaan lopputulokseen ei olla päästy. Uuden linssiratkaisun avulla tähtitaivas näkyy kirkkaana kaupunkivalaistuksesta huolimatta.

Ympäristötavoitteet ja kiertotalous keskiössä

Porin kaupunki ja Oy Ravera Ab ovat sitoutuneet ympäristötavoitteisiin ja he mainitsevat kiertotalouden merkittävimpänä askeleena päästöjen vähentämiseen. Janne Pihlava Raveralta kertoo, että Greenled valittiin seuraavista syistä:

”Valintamme tässä kohtaa oli helppo kohdistaa Greenledin valaisimiin, joiden runko on valmistettu 100 % valetusta kierrätysalumiinista. Meille huoltovarmuus on myös tärkeä asia, joka on Greenledillä erinomaisella tasolla. Isona plussana tietysti kotimaisuus ja Avainlippu tuote. Näin varmistamme osaavan suomalaisen työn jatkuvuuden, sekä investoinnissa varatun rahan pysymisen suomen rajojen sisäpuolella. Tietysti tärkeää oli myös erinomainen asiakaspalvelu ja luvatuista asioista kiinni pitäminen, joista iso kiitos Asiakkuuspäällikkö Erika Ketolalle.”

Olemme iloisia voidessamme olla osaltamme mukana edistämässä ympäristöystävällistä ja luonnonmukaista aluevalaistusta Porin Isomäen kuntoradalla. Uskomme, että tällaiset hankkeet ovat tärkeitä askeleita kohti kestävämpää tulevaisuutta, jossa ympäristö otetaan entistä paremmin huomioon valaistusratkaisuissa.

Ota yhteyttä ja keskustellaan teidän tavoitteistanne.

Lisää aiheesta