Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin

24 elokuun, 2023

LOISTEPUTKIEN MAAHANTUONTI PÄÄTTYY TÄNÄÄN

Loisteputkien valmistus EU-alueella on päättynyt.

Loisteputkien valmistus ja tuonti EU-alueelle on nyt  historiaa: EU:n Rohs-direktiivi on kieltänyt uusien loisteputkien tuonnin markkinoille. Kun nyt käytössä olevat loisteputket myydään tavarantoimittajien varastoista loppuun, uusia ei tule. Rohs-direktiivin tavoitteena on estää haitallisten aineiden mm. myrkyllisen elohopean pääsy ympäristöön ja vaihtaa EU:n valaisinkanta energiatehokkaisiin ledeihin.

Lakimuutoksen vaikutukset tulevat näkymään tuhansissa yrityksissä ja kiinteistöissä ja edessä oleva muutos ledeihin tarjoaakin mahdollisuuden huomioida lain minimivaatimusten ohella valaistuksen myös henkilöstön olosuhdetekijänä.

Valo on tärkein olosuhdetekijä ihmisille: valaistuksella parannetaan työntekijöiden työturvallisuutta, vireyttä ja tuottavuutta jopa kymmenillä prosenteilla sekä ehkäistään työtapaturmia. Muutos on tässä mielessä mahdollisuus parantaa kokonaisvaltaisesti yrityksen toimintaa.” Greenledin kehitysjohtaja Vesa Vähänen painottaa.

Muutoksessa tärkeintä onkin miettiä uuden valaistusratkaisun tavoitteet. Terveys, näkeminen ja energiansäästö: mitkä näistä huomioidaan?

Hyvinvointia tukeva valaistus

Valolla voi piristää päivää, parantaa työskentelytehoa ja edistää hyvinvointia. Kun yritys pistää ihmiset edelle ja tekee henkilöstön hyvinvoinnista prioriteetin, se näkyy tuloksessa. Näin uskoo asiakasyrityksemme LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen. Lapwall laittoi Greenledin kanssa tehtaidensa valaistuksen uusiksi. Valaistusratkaisu tukee nyt työntekijöiden jaksamista, työturvallisuutta ja viihtyvyyttä. 

”Ero on kuin yöllä ja päivällä. Tekijät sanoivat, enää ei tarvitse siristellä. Uskomme, että työtyytyväisyys tulee kasvamaan ja sairauspoissaolot vähenemään uudistuksen ansiosta pitkällä jänteellä.”, Pekkarinen toteaa.

Luodaanko yhdessä valoisampia tiloja?

Lisää aiheesta