Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
Mistä on hyvä organisaatiokulttuuri tehty ja miten sillä menestytään?

8 helmikuun, 2019

Mistä on hyvä organisaatiokulttuuri tehty ja miten sillä menestytään?

Mistä on hyvä organisaatiokulttuuri tehty? Sokerista tai kanelista? Vai koiran hännän tupsukoista? Kuulostaisi liian helpolta ollakseen totta. Todellisuudessa organisaatiokulttuuri on sopiva nippu erilaisia ihmisiä, yrityksen toimintamalleja, johtamiskäytänteitä, tapoja ja tottumuksia, arvopohjaa ja organisaation tarinaa.

Kulttuuri on ajassa muovautuvaa ja rakentuu yrityksen johdon strategiatyön ja työpaikalla olevien ihmisten avulla. Vahvan organisaatiokulttuurin pohjana on yrityksen arvot ja strategia sekä se, että visio ja määränpää tuodaan selkeästi ja määrätietoisesti esille arjessa ja tekemisessä. Miksi olemme organisaationa olemassa?

Miten kulttuuriin pystytään vaikuttamaan? Tärkein asia on kiistatta se, että yrityksen johdon pitää tiedostaa organisaation kulttuurin tärkeys. Hyvällä kulttuurilla saadaan tutkitusti menestystä ja parempaa tulosta tehokkaammassa ja innovatiivisemmassa ilmapiirissä. Tämän jo pelkästään luulisi olevan kaikille yritysten päättäjille riittävä motiivi kiinnostua hyvän kulttuurin rakentamisesta.

Meillä Greenledillä tehdään jatkuvaa kehitystyötä organisaatiokulttuurin vahvistamiseksi ja parantamiseksi. Kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä ja asioita mietitään ja niistä keskustellaan erilaisissa ryhmissä. Yrityksemme arvot: asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja asiantuntijuus eivät ole vain sanahelinää, vaan vahvasti meistä itsestämme lähteviä ja meille äärimmäisen tärkeitä asioita. Autamme ihmisiä parempaan elämään. Ei yritykseltä yritykselle, vaan ihmisiltä ihmisille. Tuotannon kokoonpanija Tiina summaa hyvin Greenledin kulttuurin – hänen mukaansa Greenledillä on positiivinen ilmapiiri ja tekemisen meininki:

“Meillä arvostetaan jokaista työntekijää. Kukaan ei ole vähempiarvoinen ja jokainen on tärkeä.”

Suomi sijoittui ensimmäiseksi The Good Country Indexissä. Good Country Indexissä mitataan 153 valtiota, niiden tuottamaa hyvää ja sitä, mikä on maan kokonaisvaikutus maapallolla. Tähän mennessä olemme Greenledillä säästäneet asiakkaidemme kanssa energiaa määrän, joka vastaa 23,45 % Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosituotannosta tai vastaavasti 170,2 miljoonaa kiloa hiilidioksidia; autolla ajettuna 28 364 kertaa maapallon ympäri. Voimme ylpeydellä sanoa, että teemme työtä, jolla on merkitystä – sanan varsinaisessa merkityksessä.

Greenledin toimittamien valaistusratkaisujen yhteenlaskettu energiansäästö vuosina 2011-2020

Jo alusta saakka yhtiöömme on sitoutunut sellaisia henkilöitä, joille ympäristön hyvinvointi ja kestävä kehitys ovat osa henkilökohtaisia arvoja. Vuosien varrella meistä on tullut entistä parempia ratkaisemaan asiakkaidemme ongelmia. Opimme kuuntelemaan heitä ja ymmärtämään heidän tarpeitaan yhä paremmin. Tuotteiden suunnitteluprosessissa, valmistuksessa ja asentamisessa toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Greenledin työntekijöissä on kaikissa jotain ainutlaatuista. Mitä se ainutlaatuisuus on? Se on arvojemme jakamista; asiakaskaslähtöisyyttä, vastuullisuutta ja asiantuntijuutta, se on innostusta, intohimoa, motivaatiota, kehittymisen halua, positiivisuutta, huumoria ja voittamisen tahtoa, kaikkia sopivassa suhteessa. Työpaikallamme on välitön ilmapiiri ja hyvä yhteishenki. Haluamme aidosti, että tämä on paras työpaikka ja se tapahtuu vain yhdessä tekemällä. Kaikki saavat olla töissä omana itsenään ja huumori ja yhteishenki on meidän vahva kivijalkamme. Organisaatiokulttuurimme tärkeänä ajatuksena on, että positiivisuus luo positiivisuutta. Me taidamme olla kaikki vähän koukussa Greenledin henkeen!

Haluamme monin eri tavoin tuoda esille sen, että ihmiset ovat voimavaramme. Koemme, että tarinamme on yhteinen, ja että kaikilla on oma tärkeä tehtävänsä yrityksemme menestyksessä. Luotamme siihen, että jokainen greenlediläinen tekee parhaansa yhteisen päämäärämme saavuttamiseksi. Jotta todellinen vapaus toteutuisi, on jokaisen yksilön huolehdittava yhteisen päämäärämme täyttymisestä.

Every employee has an important part in Greenled’s success story

  • Yhdessä omilla vahvuuksilla.
  • Arvosta ja kunnioita.
  • Huolehdi itsestäsi ja tiimisi jäsenistä.
  • Ota vastuu, tiedosta päämäärä asiakasta varten.
  • Uskalla kertoa ja kuunnella.

Valitsimme kumppaniksemme kulttuurin vahvistamiseen kolme vuotta sitten Great Place to Work -organisaation. Great Place to Work -organisaation tahtotila on auttaa meitä rakentamaan voittava yrityskulttuuri. Kehittäminen on nivottu meillä ympärivuotiseen tekemiseen, ja parannamme jatkuvasti prosessejamme ja työtapojamme.

Great Place to Workin avulla olemme osanneet kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin ja päässeet yhä parempiin tuloksiin organisaation ja prosessien kehittämisessä. Tuloksena kehittämisestä teemme yhdessä parempaa liiketoimintaa, parempia työpaikkoja ihmisille ja paremman yhteiskunnan. Hyvässä työpaikassa on tutkitusti vähemmän poissaoloja, pienempi vaihtuvuus, enemmän työnhakijoita ja parempi asiakastyytyväisyys. On hienoa saada myös tunnustusta kehittämistyöstä.

Greenled palkittiin torstaina 7.2.2019 Great Place to Work -gaalassa Suomen 11. parhaana työpaikkana

Eilen Suomen parhaat työpaikat 2019 -gaalassa saimme kuulla huikean listasijoituksemme 11. Voimme todeta, että kehittämissuunta on ollut oikea ja kaikki 120 greenlediläistä Kempeleessä, Vantaalla, Tampereella ja Trollhättanissa viihtyvät meillä töissä. Yhdessä saavutamme unelmamme: Yksi yhteinen Greenled. Matkalla kohti huippua, sinä olet tärkeä, kiitos!

Valoisin terveisin,

Jaana Laitala, HR-koordinaattori, Greenled

Lisää aiheesta