Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
Hakametsään älyvalot – Suuri merkitys kiekkojen torjuttavuudelle, sanoo Tappara-vahti

15 syyskuun, 2016

Hakametsään älyvalot – Suuri merkitys kiekkojen torjuttavuudelle, sanoo Tappara-vahti

Hakametsän jäähalliin on asennettu uusi älyvalaistus.

Uusi älytoimintoihin perustuva valaistusratkaisu on toteutettu kempeleläisen Greenled Oy:n valaisimilla ja asennettu liigan kesätauon aikana halliin täysin käyttövalmiiksi. Se voitti Tampereen Tilakeskuksen kilpailutuksen.

Hakametsän kiekkokaukaloiden valaistusta on edistyksellisen käyttöliittymän ansiosta nyt mahdollista ohjata etänä esimerkiksi tabletilla sekä tarkkailla 2D- tai 3D-näkymien kautta.

Suomen Jääkiekkoliitto on laatinut yhdessä Jääkiekon SM-liigan, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä alan toimijoiden kanssa jäähalleja koskevan kattavan valaistusohjeen, jonka tarkoituksena on luoda yhdenvertaiset peliolosuhteet eri paikkakunnille.

Jäähallien valaistusratkaisupäätöksissä tulee Jääkiekkoliiton laatiman ohjeen mukaan ottaa huomioon paitsi valaisinten hoito- ja energiakustannukset, mutta myös niiden lämpökuormien vaikutukset hallien hoitokustannuksiin.

Pelaajat ovat jo päässeet totuttelemaan uuteen valaistukseen.

– Valaistus on tärkeä erityisesti maalivahdin pelisuoritukselle, näkyvyydellä kaukalossa on luonnollisesti suuri merkitys kiekkojen torjuttavuudelle, kertoo Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina.

– Mikäli valo ei ole tasainen, muodostuu jäälle pimeitä tai harmaita kohtia, joista laukaistuja kiekkoja on äärimmäisen vaikea torjua. Hakametsässä tätä ei onneksi tarvitse nyt murehtia, Hrachovina jatkaa.

Pelaajien ja halliyleisön lisäksi valaistuksen tasaisuus on tärkeä elementti myös tv-tuotannolle. Jäähallin valaistuksen tasaisuuden ansioista otteluista lähetettävässä tv-kuvassa ei esiinny värivirheitä eikä kameroiden asetuksien uudelleensäätämistä tarvita erikoistilanteissakaan.

Uutinen julkaistu 14.9.2016 klo 11.55 sivustolla: http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/433737-hakametsaan-alyvalot-suuri-merkitys-kiekkojen-torjuttavuudelle-sanoo-tappara-vahti 

Lisää aiheesta