Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

KESKUSVARASTON VALAISTUKSEN vaihto  LOISTEPUTKIVALAISIMISTA LED-VALAISIMIIN

Aiemmat, 10–12 vuotta vanhat valaisimet, olivat jo täyttäneet tehtävänsä. Niinpä 4 037 vanhaa valaisinta vaihdettiin 1 288 nykyaikaiseen LED-valaisimeen. 

Björn Nord on Skarassa toimivan G&K Fastigheterin rakennusprojektijohtaja. Hän on ollut Jula Logisticsin apuna uuden valaistuksen hankinnassa. Suuri varasto palvelee sekä Julan myymälöitä että vuonna 2018 aloittanutta verkkokauppaa Ruotsissa.

– Saimme tarjouspyyntöömme kuusi vastausta. Kolme tarjoajaa teki koeasennuksia, jotka arvioimme. Kukin yritys sai asentaa valaistuksen omalle trukkikäytävälleen, jonka jälkeen kysyimme trukinkuljettajiltamme, mitä mieltä he olivat valaistuksesta. Heidän valintojensa ja investointikustannusten perusteella valinta osui Greenlediin, Björn Nord sanoo.

– Meillä on 12 metriä korkeat kuormalavahyllyt, ja arvioinnissa oli tärkeintä valaistuksen tasaisuus, jotta myös ylimmällä hyllyllä olisi hyvä valaistus. Merkitystä oli tietenkin myös energiansäästöllä sekä sillä, että investointi maksaisi itsensä takaisin kohtuullisessa ajassa, eli 18–24 kuukaudessa. Mutta luulemme, että se onnistuu nopeamminkin, Björn toteaa. Asennetun ohjausjärjestelmän avulla voimme ohjata valaistusta tarpeen mukaan sekä mitata energiankulutusta.

Trukkikäytävän valaisin on ovaali Omega 119 W, joka optimoi valaistuksen 8–14 metrin korkuisilla trukkikäytävillä. Optiikka varmistaa sen, että valaisimet eivät häikäise trukinkuljettajia.
Julan keskusvaraston jokainen 175 metrin pituinen trukkikäytävä on jaettu viiteen osaan, ja jokaisella trukkikäytävällä on viisi anturia energiankulutuksen optimointia varten. Kun yhtään trukkia ei ole trukkikäytävillä, valaisimien teho lasketaan 1 %:iin tai ne sammutetaan kokonaan. Ohjausjärjestelmänä toimii Osram ENCELIUMTM.

Greenledin Joel Enetorp kertoo, että kyseessä on avaimet käteen -projekti, mikä tarkoittaa sitä, että Greenled vastaa koko projektista aina ensimmäisestä asiakaskäynnistä käyttöönottoon ja ylläpitoon asti.

– Greenled toimittaa valaistusratkaisuja avaimet käteen -palveluna, johon kuuluu valaistuksen suunnittelu, asennus ja käyttöönotto. Ostajan näkökulmasta avaimet käteen -valaistuksen ostaminen on helppoa ja vaivatonta, koska omat resurssit eivät kulu projektinhallintaan. Asiakkaana voit luottaa siihen, että asiantuntijamme toimittavat laadukkaan ja tarpeisiisi räätälöidyn valaistusratkaisun. Useiden kontaktien sijaan asiakas on tekemisissä yhden henkilön ja yrityksen kanssa, Joel Enetorp sanoo.
Yksi yritys vastaa koko projektista, eikä jakaudu useille eri toimijoille. Asiakas säästää aikaa ja rahaa, kun hänen ei tarvitse hankkia valaistuksen eri osa-alueita erikseen, hän jatkaa.

”Greenled Joelin johdolla on tarjonnut erittäin ammattitaitoista palvelua, ja yhteistyö asentajien kanssa on sujunut hyvin. Tarjouspyyntömme yhtenä vaatimuksena oli, että asennukset eivät vaikuttaisi keskusvaraston toimintaan. Greenled täytti tämän vaatimuksen koko toukokuusta elokuuhun asti kestäneen asennuksen ajan.”

Björn Nord, Jula Logistics

Kuva: Björn Nord, Jula Logistics ja Joel Enetorp, Greenled.

 

 

75%

Energiansäästöt

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.