Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Ympäristöystävällinen ja energiatehokas logistiikkavalaistus

Älykkäällä valaistuksella on suuri merkitys logistiikkatilojen toiminnalle. Oikeanlaisella valaistuksella voidaan saavuttaa huomattavia energiansäästöjä, välttää keräilyvirheitä sekä parantaa työskentelyolosuhteita.

Lue, kuinka Ferrometal saavutti 74 % energiansäästöt ja paransi työtilojen turvallisuutta ja viihtyvyyttä panostamalla älykkääseen logistiikkavalaistukseen.

Energiatehokkuutta, viihtyvyyttä ja kestävyyttä

Ferrometal Oy tunnetaan Itämeren alueella alan johtavana kiinnitystarvikkeiden ja asiakkaiden lopputuotteen kokoonpanoon sekä asentamiseen käytettävien pientarvikkeiden toimittajana. Alan laajin valikoima takaa, että tarvittavat tuotteet löytyvät nopeasti ja toimitukset ovat oikea-aikaisesti asiakkaiden tuotannossa tai työmaalla. Yrityksen Nurmijärvellä sijaitsevalla varastolla on noin 45 000 nimikettä ja 15 000 lavapaikkaa.

Ferrometal pyrkii kehittämään toimintojaan ympäristöystävällisempään suuntaan. Yhtenä kehityskohteista yritys päätti modernisoida valaistustekniikan 10 000 neliömetrin suuruiseen varastoon. Varaston aiempi valaistus koostui monimetalli- ja loisteputkivalaisimista, jotka kuluttivat paljon energiaa ja siten myös paljon rahaa. Päivitys moderniin LED-teknologiaan nähtiin energiatehokkaampana, kestävämpänä ja ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona.

Ympäristöystävällisyyden ohella uuden valaistuksen avulla haluttiin parantaa työturvallisuutta ja lisätä työympäristön viihtyvyyttä. Aiemmat valot häikäisivät, mikä aiheutti haasteita tuotteiden varastoinnille ja keräilylle korkeissa hallitiloissa. Paremman, tarkemman ja fiksumman valaistuksen avulla pyrittiin välttämään virheitä sekä parantamaan työympäristön turvallisuutta ja viihtyvyyttä.

“Halusimme parantaa valotasoja ja valon laatua. Nyt näemme ylhäälläkin hyllykyltit paremmin, mikä auttaa meitä välttämään keräilyvirheitä.”

Jan Seipell, Logistiikkapäällikkö, Ferrometal Oy

Uudella valaistuksella haluttiin myös vähentää valaistuksen huoltotarpeita. Aiempia valaisimia jouduttiin vaihtamaan usein, mikä vei paljon aikaa ja resursseja. Sammuneet valaisimet ja pimeät nurkat aiheuttivat myös ylimääräisen turvallisuusriskin.

Älykäs logistiikkavalaistus

Greenled toimitti Ferrometallin uuden valaistusratkaisun avaimet käteen -palveluna sisältäen suunnittelun, asennuksen ja käyttöönoton. Rakennus on nyt valaistu Greenledin energiatehokkailla LED-valaisimilla ja varustettu älykkäällä DALI-pohjaisella valaistuksen ohjauksella.

Energiatehokkaat valaisimet yhdistettynä älykkääseen valaistuksen ohjaukseen tuovat Ferrometallille merkittävät energiansäästöt. Tiloissa käytetään liiketunnistimia, joiden avulla valaistus syttyy, sammuu, kirkastuu ja himmenee tilojen käytön mukaan.

Työpäivinä kuuden ja iltakymmenen välillä päävarastojen valaistus pidetään ylläpitotasolla. Kun tietylle käytävälle siirrytään trukilla tai jalan, käytävän valaistus kirkastuu automaattisesti. Sen sijaan, että kolmea hallia valaistaisiin jatkuvasti täydellä teholla, valaistus kirkastuu liiketunnistuksen avulla vain niissä osin halleja, joissa valoa kulloinkin tarvitaan. Näin maksimoidaan logistiikkatilojen energiansäästöt.

Ferrometalin varastojen älykäs logistiikkavalaistus toimii liiketunnistimien avulla

Kuva: Varastojen käytävät on varustettu liiketunnistimilla, jotka auttavat minimoimaan valaistuksen energiankulutuksen.

Laadukas valaistus myös parantaa työturvallisuutta ja työssä viihtymistä. Valotasot ovat nyt aiempaa korkeammat ja valo on tasaista ja häikäisemätöntä. Parantunut valaistus huomattiin heti myös työntekijöiden keskuudessa:

“Heti alkuun tuli kiitosta työntekijöiltä. He kokivat, että valot ovat kirkkaammat ja paremmat ja työympäristö on mukavampi.”

Jan Seipell, Logistiikkapäällikkö, Ferrometal Oy

Logistiikkatilojen onnistuneen valaistusmuutoksen myötä Ferrometal päätyi tilaamaan Greenlediltä lisäprojektin. Nyt Greenledin valaistusratkaisuilla on toteutettu myös tilojen yhteydessä olevan Amica-henkilöstöravintolan valaistus sekä toimistojen käytävä- ja aulatilojen valaistus.

Valaistusuudistuksen tulokset pähkinänkuoressa

Greenled toimitti Ferrometallin modernin logistiikkavalaistuksen avaimet käteen -palveluna:

  • Ympäristöystävällinen ja kestävä valaistusratkaisu
  • Minimoidut valaistuksen huoltotarpeet
  • 74 % energiansäästöt valaistuksessa
  • 55 tonnia vähemmän valaistuksen hiilidioksidipäästöjä vuodessa
  • Parantunut työturvallisuus ja viihtyvyys
  • Vähemmän keräilyvirheitä

74%

Energiansäästöt

Kohteessa käytetyt tuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijoillemme.