Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
S-market Lauritsalan muutos myymälän valaistuksessa säästää vuosittain energiaa neljän omakotitalon verran

1 syyskuun, 2017

S-market Lauritsalan muutos myymälän valaistuksessa säästää vuosittain energiaa neljän omakotitalon verran

Greenledin Etelä-Karjalan Osuuskaupalle toteuttama kokonaisvaltainen valaistusmuutos valmistui kevään 2017 aikana.

Lue lisää:

 

Etelä-Karjalan Osuuskauppa on saanut valmiiksi S-market Lauritsalan uudistuksen. Myymälä on remontoitu lattiasta kattoon. Lattiapinnat on hiottu, kaikki kaupan kalusteet on uusittu, ja koko myymälän valaistus on vaihdettu led-tekniikalla toimivaksi.

– Uudistetun Lauritsalan myymälän suunnittelussa pyrittiin huomioimaan kaikki tämän päivän tehokkaan ruokakaupan vaatimukset. Vaikka myymälän neliömäärä ei kasvanut, saimme tuotteiden tilanjakoa päivittämällä lisättyä lähes 500 uutta tuotetta valikoimiin. Tuotteiden tuoreus ja laatu varmistetaan viimeisintä tekniikkaa hyödyntävillä kalusteratkaisuilla, kertoo Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurppa.

S-market Lauritsalan kylmäjärjestelmä uudistettiin kokonaan. Maito- ja mehutölkit, pakastevihannekset, jogurtit ja muut kylmää vaativat tuotteet on sijoitettu ovien taakse. Kylmäkaappeja valaisevat tyylikkäät led-valot. Myös myymälän yleisvalaistus on sähköä säästävää led-tekniikkaa.

Marketin kylmäjärjestelmän ja valaistuksen uudistukset tuovat mukanaan huikeita säästöjä.

– Valaistuksen uusimisella säästämme vuositasolla 75 megawattituntia. Se vastaa neljän sähkölämmitteisen omakotitalon energiankulutusta. Kylmäjärjestelmän uusimisella säästämme peräti 310 megawattituntia vuodessa, kertoo Eekoon ylläpitopäällikkö Aki Hirvonen.

– Haluamme tukea vihreitä arvoja. Päästöt vähenevät, kun sähkönkulutus laskee, Hirvonen lisää.

Kaupan myymälän valaistuksen uudistuksista ja tehokkuudesta hyötyvät kaikki. Toiminnassa syntyvät säästöt vaikuttavat myös hinnoitteluun.

– Kun pystymme uudistuksilla alentamaan kustannuksia, näkyy se myös tuotteiden hinnoissa eli halpuuttaminen jatkuu, Kurppa lupaa.

 

http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/505082-lauritsalan-s-market-uudistui-myymala-on-remontoitu-energiatehokkaammaksi

 

Lisää aiheesta