Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Palaa Takaisin
Osuuskauppa Arina tekee miljoonaluokan investoinnin ympäristöystävälliseen valaistukseen

4 lokakuun, 2017

Osuuskauppa Arina tekee miljoonaluokan investoinnin ympäristöystävälliseen valaistukseen

Osuuskauppa Arina ja Greenled Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka kattaa Arinan suurimpien kauppapaikkojen valaistusjärjestelmien uusimisen. Sopimus on arvoltaan miljoonaluokkaa, ja se sisältää kokonaisvaltaisen led-valaisimien toimituksen ohjausjärjestelmineen. Valaisimet valmistetaan Greenledin Kempeleen tehtaalla.

Arinan kiinteistöpäällikkö Asko Lehto kertoo, että muutostyössä myymälöiden vanhat loisteputket vaihdetaan energiaa ja ympäristöä säästäviin led-valaisimiin. ”Kaikkiin kohteisiin asennetaan myös älykäs valaistuksenohjausjärjestelmä, jolla voidaan säätää erilaisia valaistustilanteita ja tasoja esimerkiksi vuodenaikojen mukaan”, Lehto kuvaa. ”Ledien ja ohjausjärjestelmän ansiosta esimerkiksi Limingantullin Prismassa säästyy valaistusmuutoksen ansiosta vuosittain energiaa 50 suomalaisen omakotitalon vuosikulutuksen verran eli noin miljoona kilowattituntia.”

Uudet valaistusjärjestelmät asennetaan muun muassa Limingantullin, Raahen, Kemin ja Tornion Prismoihin. Greenled suunnittelee, valmistaa ja asentaa valaisimet kaikkiin kohteisiin.

”Tämä on investointi, joka maksaa itsensä monella tavalla nopeasti takaisin”, sanoo Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio. ”Ensiksi suorana energiansäästönä, toiseksi ympäristön hyvinvointina ja kolmanneksi vahvistamalla oman alueen työllisyyttä”, sanoo Puutio. ”Osuustoimintayrityksenä Arina haluaa olla edelläkävijä kotimaisten, ympäristöystävällisten ratkaisujen toteuttajana.”

Greenledin toimitusjohtaja Pertti Tahvanainen kehuu Arinan ratkaisuja. ”Toimitimme jo viime keväänä led-järjestelmän Linnanmaan Prismaan. Arinalla on määrätietoinen linja ympäristöystävällisen strategian toteuttajana, ja me olemme oikea kumppani tukemaan Arinaa tässä kehityksessä. Lisäarvoa tuo älykäs valaistuksenohjaus, jolla voidaan suoraan vaikuttaa myynnin kehitykseen”, Tahvanainen sanoo. ”Liiketoimintamme kehittyy tällä hetkellä yhä enemmän kokonaisvaltaisten kumppanuuksien suuntaan.”

Asko Lehto Arinan Kiinteistöiltä ja Pertti Tahvanainen Greenlediltä Limingantullin Prismassa 22.9.2017. Kuvaaja: Anna Viro.

Lisää aiheesta