Valon asiantuntijat apunasi Greenled valon asiantuntijat apunasi020 125 5800

Valaistus investointina vai vuokrattuna?

Miksi käyttää rahaa valaistukseen, kun ne voidaan sijoittaa tuottavaan liiketoimintaan? Valaistusuudistuksen esteenä seisoo usein investointipäätös, jonka puuttuessa hanketta päätetään lykätä vuodella tai useammilla vuosilla eteenpäin. Hankinnan lykkääminen ei kuitenkaan kannata, sillä energiatehottoman valaistuksen ylläpito syö jatkuvasti yrityksen kassaa ja aiheuttaa huoltokuluja.

Investoinnille on vaihtoehtoja

Investoinnin sijaan valaistus voidaan vuokrata palveluntarjoajalta. Tällöin yritys maksaa valaistusta kuukausimaksulla, johon kuuluu valaistuksen käyttö tai vaihtoehtoisesti myös valaistuksen jatkuva ylläpito- ja huoltopalvelu.

Kuukausimaksulla maksettuna valaistuksen tuomat energiansäästöt alkavat kertyä heti, ja yritys saavuttaa muut uuden valaistuksen tuomat hyödyt. Samaan aikaan oma pääoma säästyy ydinliiketoiminnan kannalta tärkeisiin investointeihin.

Mitä odottaminen maksaa? Lataa esimerkkilaskelma

Valaistusuudistuksen lykkääminen maksaa selvää rahaa. Vuokramallin aiheuttamat sivukustannukset saadaan katettua pelkästään sillä, ettei hankinnan anneta odottaa puolta vuotta tai pidempään.

Esimerkkilaskelmastamme näet, miten valaistusuudistuksen lykkääminen näkyy yrityksen kassassa ja kuinka paljon enemmän säästät, jos hankit valaistuksen heti vuokrasopimuksella.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vuokraamisen edut

Vuokratessa tuottavuus syntyy omistamisen sijaan valaistuksen käytön tuomista hyödyistä, kuten energiansäästöistä, viihtyvyydestä, työturvallisuudesta ja kaupallisuudesta.

  • Vältytään raskailta kertainvestoinneilta
  • Budjetointi helpottuu, kun vuokrat jakautuvat tasaisesti vuokrakausille
  • Pääomaa vapautuu ydinliiketoiminnan kannalta tärkeimpiin asioihin
  • Hankinta ei rasita yrityksen tasetta
  • Vuokra on verotuksessa 100 % vähennyskelpoinen
  • Vuokran vakuutus suojaa asiakasta yllättäviltä rikkoontumisilta